Železiarne Podbrezová oslavovali 170. výročie

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:30 • 2 min
Železiarne Podbrezová oslavovali 170. výročie

Železiarne Podbrezová oslavovali 170. výročie

slovakia

left justify in out

img

Oslavy 170. výročia Železiarní Podbrezová, ktoré sa uskutočnili dnes v Podbrezovej v okrese Brezno, sa niesli vo folklórnom duchu. "Rozhodli sme sa pre folklórnu nôtu. Sme Horehronci, je nám to srdcu blízke a naši ľudia majú folklór radi," konštatovala pre TASR personálna riaditeľka železiarní Mária Niklová. Na oslavách sa zúčastnilo asi 5500 ľudí, boli medzi nimi súčasní aj bývalí zamestnanci, obchodní partneri, dcérske spoločnosti.
Ako TASR povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Vladimír Soták, "predovšetkým sa nám podarilo vybudovať obchodnú sieť, ktorá nám umožňuje predávať naše výrobky po celom svete. Ponúkame všetko, čo naši odberatelia potrebujú". Podnik podľa jeho slov prežil v celkom dobrej kondícii aj krízu. Vďaka vedeniu, ktoré pozná fabriku, jej ľudí, technológie i možnosti. "Už v polovici minulého roka sa ukázalo, že revitalizačný program, ktorý sme pripravili, bol urobený správne," dodal Soták s tým, že už v novembri - decembri mohli prijať prvých ľudí.
Železiarne Podbrezová, a. s., dnes patria k významným európskym výrobcom oceľových bezšvíkových rúr. "Chceme si držať úroveň, ktorú máme. Dodávať na trh kvalitné rúry. Nemať reklamácie, robiť sortiment, ktorý je veľmi náročný," konštatoval Soták k tomu, v čom by podnik rád do budúcna pokračoval.
Na oslavách Soták prebral ocenenie od predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Petra Mihóka. "To ocenenie je ocenenie celej histórie," povedal riaditeľ.
Železiarne patria k najstarším hutníckym spoločnostiam v strednej Európe. História spoločnosti sa začala písať v roku 1840, keď sa rozhodlo o založení železiarní v Podbrezovej s cieľom vyrábať koľajnice na výstavbu železníc vo vtedajšej Rakúskej monarchii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona