Elektrotechnický priemysel na Slovensku zažíva chaos, má nedostatok odborníkov

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 12:49 • 2 min
Elektrotechnický priemysel na Slovensku zažíva chaos, má nedostatok odborníkov

BRATISLAVA - Elektrotechnickému priemyslu na Slovensku chýbajú odborníci. Informoval o tom po utorňajšom stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom prezident Zväzu elektrotechnického priemyslu (ZEP) SR Vladimír Ondrovič.

slovakia

left justify in out

"Pociťujeme nedostatok odborníkov pre elektrotechnický priemysel na Slovensku. Školy, ktoré sa snažia, niečo dodajú, ale je v tom chaos," povedal. Podľa Ondroviča projekt duálneho vzdelávania je dobrý, ale ťažko sa rozbieha.


Ako poznamenal prezident ZEP SR, do projektu duálneho vzdelávania je zainteresovaných veľmi málo škôl. "Dúfame, že sa to do budúcna zlepší a že sa to nejakým spôsobom naštartuje," podotkol. Ďalšou témou stretnutia bola vymožiteľnosť práva, oblasť konkurzov a reštrukturalizácii. Zväz prezidenta informoval aj o svojej činnosti a plánoch.


Zväz elektrotechnického priemyslu Slovenskej republiky vznikol v roku 1991 ako profesné združenie pôsobiace v oblasti elektrotechniky a elektroniky, informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti združuje takmer 80 členov s orientáciou na elektrotechnickú výrobu. Do zväzovej členskej základne patrí aj 18 stredných odborných škôl a technických univerzít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona