Elektronickými aukciami a zákazkami ušetril kraj 6,8 milióna

NETKY.SK • 10 November 2014, 16:29 • 2 min
Elektronickými aukciami a zákazkami ušetril kraj 6,8 milióna

ŽILINA - Žilinská krajská samospráva ušetrila využívaním elektronických aukcií a zákaziek za necelé štyri roky 6,8 milióna eur. V medzinárodnej súťaži Fair Sourcing Awards (ceny čestného nákupu) získala koncom minulého týždňa v Ostrave 3. miesto v kategórii Trend určenej najúspešnejším užívateľom a šíriteľom e-aukcií, e-zákaziek a ostatných elektronických nástrojov v roku 2014.

slovakia

left justify in out

Porota ocenila žilinský kraj za implementáciu elektronického obstarávania pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, kontrolné mechanizmy a prácu s dodávateľmi, ktorých má samospráva v internom elektronickom katalógu evidovaných až 2 300. „Uznanie poroty sme si vyslúžili za veľké množstvo zákaziek, ktoré sme zrealizovali elektronicky. Tento rok ich bolo už vyše 130. Elektronické obstarávanie je efektívnejšie, prináša väčšiu transparentnosť výberových konaní a predovšetkým znižuje riziko korupčného obchodovania. Kraj obstaráva elektronicky už od roku 2011,“ povedal riaditeľ odboru vnútornej správy Žilinského samosprávneho kraja Ján Jarošík.

 

Súťaž Fair Sourcing Awards oceňuje firmy a inštitúcie, ktoré výnimočným spôsobom využívajú elektronické aukcie pri výbere dodávateľov a podporujú elektronizáciu procesu zadávania výberových konaní. Do súťaže sa zapájajú inštitúcie verejnej správy aj komerčné firmy. Porota sleduje inovatívnosť, inšpiratívnosť a tiež dlhodobé využívanie elektronických nástrojov pri výberovom konaní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies