Elektronické vydávanie vestníka vlády má priniesť úsporu 12-tisíc eur ročne

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 08:28 • 2 min
Elektronické vydávanie vestníka vlády má priniesť úsporu 12-tisíc eur ročne

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák predložil na dnešné rokovanie kabinetu návrh zásad vydávania Vestníka vlády SR. Ten má byť od apríla zverejňovaný v elektronickej podobe na webe ministerstva.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že na jeho tlači a distribúcii sa takto ročne ušetrí 12.000 eur, v tomto roku by to malo byť ešte 9000 eur. Rezort vnútra si od elektronickej podoby vestníka sľubuje aj jeho pružnejšie a rýchlejšie vydávanie.
      

Na dnešnej schôdzi by sa malo rozhodovať o poskytnutí dotácie na rozvoj súkromnej Vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach. Ide o sumu 36.229 eur. Ministerstvo školstva zverejnilo vlani v auguste možnosť pre verejné a súkromné vysoké školy požiadať o dotáciu na rozvoj. V rámci oblasti podpory integrácie a ďalšieho rozvoja informačných systémov si podala žiadosť aj spomínaná VŠ.
      

Minister životného prostredia Peter Žiga predložil na 100. schôdzu Stratégiu adaptácie SR na nepriaznivé dôsledky klímy. Odôvodňuje ju tým, že Slovensko zatiaľ nemá k dispozícii dokument, ktorý by prepojil scenáre zmeny klímy, očakávané dôsledky s proaktívnymi opatreniami.
      

Zabrániť alebo minimalizovať riziká a negatívne dôsledky zmeny klímy by podľa envirorezortu mala kombinácia opatrení zameraných na znižovanie emisií skleníkových plynov s opatreniami, ktoré znížia zraniteľnosť človeka a ekosystémov a umožnia ich adaptáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies