Elektronické testy pripravili pre žiakov z viacerých predmetov

NETKY.SK • 25 Október 2014, 17:19 • 2 min
Elektronické testy pripravili pre žiakov z viacerých predmetov

BRATISLAVA - Pre školy pripravujú elektronické testy z rôznych predmetov, vďaka ktorým overia vedomosti svojich žiakov.

slovakia

left justify in out

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) chystá od druhej polovice novembra overenie týchto testov. „Výsledky testovaní testov môžu školy použiť ako vstupné testy pre žiakov 5. a 9. ročníka základnej školy a 1. a 4. ročníka strednej školy,“ hovorí manažérka publicity národného projektu, v ktorom pripravujú pre školy elektronické testy - Mária Grebeňová-Laczová.


Pre piatakov základných škôl NÚCEM pripravil testy z matematickej a čitateľskej gramotnosti a angličtiny, pre deviatakov test z matematickej a čitateľskej gramotnosti, matematiky a angličtiny. Prváci na stredných školách budú môcť absolvovať test z nemčiny, ruštiny, angličtiny, ako aj testové úlohy z fyziky, chémie, biológie, dejepisu, geografie, občianskej náuky. Školy budú mať k dispozícii pre druhákov a tretiakov stredných škôl test z finančnej a prírodovednej gramotnosti a pre maturantov to budú testy z fyziky, chémie, biológie, dejepisu, geografie, občianskej náuky, matematickej a čitateľskej gramotnosti a z maďarského vyučovacieho jazyka.


K dnešnému dňu sa do skúšobného overenia nových testov prihlásilo 50 základných a 50 stredných škôl , zapájať sa doň budú ďalšie zmluvné školy. Cieľom jesenných testovaní je overiť kvalitu nových testov a jednotlivých úloh. „Školy sa do testovania budú prihlasovať v NÚCEM-om stanovenom časovom období (november 2014 – január 2015), pričom učiteľ si sám určí, z ktorého predmetu, v ktorý deň a o koľkej hodine bude jeho trieda ten ktorý test absolvovať,“ dodala Grebeňová-Laczová. Ide o aktivity v rámci národného projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania, ktorý je financovaný z eurofondov. V rámci neho má vzniknúť banka viac ako 30-tisíc úloh a 130 testov pre druhý stupeň základných škôl a pre stredné školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona