Elektronické duo Cassius vydajú po desiatich rokoch album

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 08:25 • 2 min
Elektronické duo Cassius vydajú po desiatich rokoch album

PARÍŽ - Francúzske elektronické duo Cassius vydá po desiatich rokoch nový album. Novinka bude niesť názov Ibifornia a na trh ju plánujú uviesť 24. júna.

slovakia

left justify in out

Nahrávka bude pozostávať z desiatich skladieb, na ktorých dvojica spolupracovala s interpretmi ako Pharell Williams, Ryan Tedder z kapely OneRepublic, John Gourley z formácie Portugal. The Man, Mike D či nemecký rapper Jaw. Parížska formácia už stihla z albumu predstaviť dve skladby, a to novinky Go Up (feat. Cat Power & Pharell Williams) a The Missing (feat. Ryan Tedder & Jaw).

 

Producenti Philippe Zdar a Boom Bass, dnes známi ako duo Cassius, začali spolupracovať v roku 1988. Spočiatku tvorili pre francúzskeho rappera MC Solaara. V spolupráci s Bobom Sinclarom a DJ Camom vydali v roku 1995 ako The La Funk Mob nahrávku The Mighty Bop Meets DJ Cam Et La Funk Mob. Ako Cassius prerazili v roku 1999, keď im vyšla štúdiovka 1999, ktorá sa dostala aj do britského albumového rebríčka. Nasledoval album Au Reve (2002), z ktorého pochádza napríklad skladba The Sound of Violence. V roku 2004 uviedli na trh ako súčasť projektu La Funk Mob nahrávku The Bad Seeds 1993–1997. O dva roky neskôr predstavili svoj zatiaľ posledný počin s názvom 15 Again, na ktorom sa nachádza aj singel Toop Toop. Okrem toho sú autormi známych singlov Youth, Speed, Trouble, Cigarettes (2009) či I Love You So (2010).


Tracklist albumu Cassius - Ibifornia:
01 The Missing f. Ryan Tedder & Jaw
02 Love Parade f. Mike D
03 Action f. Cat Power & Mike D
04 Go Up f. Cat Power & Pharell Williams
05 Ibifornia
06 Hey You f. Ryan Tedder
07 Feel Like Me f. Cat Power
08 Blue Jean Smile f. John Gourley
09 The Sound Of Love f. Jaw
10 Ponce

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona