Elektromobily budú musieť o dva roky tvoriť 10 % výroby áut v Číne

NETKY.SK • 29 September 2017, 11:20 • 2 min
Elektromobily budú musieť o dva roky tvoriť 10 % výroby áut v Číne

PEKING - Čína stupňuje tlak na výrobcov áut, aby urýchlili vývoj elektrických vozidiel.

slovakia

left justify in out

Na základe pravidiel, ktoré zverejnilo ministerstvo priemyslu a informačných technológií, elektromobily budú musieť v roku 2019 tvoriť aspoň 10 percent produkcie každej automobilky. Pôvodný návrh rátal s tým, že elektrické vozidlá budú tvoriť 8 percent produkcie. Peking však o rok odložil realizáciu tejto požiadavky, keďže pôvodne ju chcel uplatňovať od budúceho roka.

Námestník ministra priemyslu začiatkom septembra uviedol, že Peking pripravuje harmonogram postupného znižovania predaja áut, ktoré používajú tradičné pohonné hmoty. Čína sa chce pripojiť k Veľkej Británii a Francúzsku, ktoré plánujú zakázať predaj áut na benzín a naftu od roku 2040. Postavenie Číny ako najväčšieho automobilového trhu na svete umožňuje Pekingu nútiť globálnych výrobcov áut, aby podporili jeho plány v oblasti vývoja.

Lídri v automobilovom odvetví, vrátanie firiem General Motors Co., Volkswagen AG a Nissan Motor Co. ohlásili, že zakladajú, alebo sa usilujú o spoločné podniky s čínskymi partnermi s cieľom vyvíjať a vyrábať elektrické vozidlá.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona