Električky majú začať jazdit do bratislavskej Dúbravky od 18. novembra

NETKY.SK • 14 November 2014, 18:22 • 2 min
Električky majú začať jazdit do bratislavskej Dúbravky od 18. novembra

BRATISLAVA - Od utorka 18. novembra 2014 začnú v bratislavskej Dúbravke premávať po zmodernizovanom úseku koľajovej trate, od obratiska Pri Kríži až po Hanulovu, električky č. 4 a 5.

slovakia

left justify in out

Náhradná autobusová doprava – linka X5 sa teda týmto dňom ruší. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

 

Po zmodernizovanej trati v bratislavskej Dúbravke mali električky začať premávať 10. novembra. „Sľúbili sme, že električka pôjde, ale nie vždy sa dajú práce mesiac dopredu odhadnúť,“ uviedol Roman Fuksa zo spoločnosti Metrostav. Robotníci pritom pracovali cez víkendy, sviatky i v noci. Spoločnosť požiadala mesto o posunutie termínu. Druhýkrát mala byť električková doprava spustená dnes, ale dodávateľ Metrostav, a.s. tento termín nesplnil. 

 

Približne 1,7 kilometra modernizuje spoločnosť Metrostav, ktorú mesto vybralo vo verejnej súťaži. S prácami na trati začali v polovici júla tohto roka pri obratisku električiek Pri kríži. Celá modernizácia trate v úseku Hanulova – Pri kríži stojí približne 8,2 milióna eur. Hradená je z eurofondov, ide o jeden z náhradných projektov namiesto zrušeného projektu Filiálka. Vďaka modernizácii koľajových tratí a obratiska, ktoré bolo v kritickom stave a na mnohých úsekoch bola znížená prevádzková rýchlosť, bude električková doprava plynulejšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona