Električky do Petržalky by mohli premávať už v lete

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 18:24 • 2 min
Električky do Petržalky by mohli premávať už v lete

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj dostal posledné chýbajúce stanovisko od Hasičského a záchranného útvaru Hlavného mesta SR Bratislavy týkajúce sa električkovej dráhy Šafárikovo námestie – Bosáková.

slovakia

left justify in out

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman Habancová, prvé električky by tak na trať do Petržalky mohli vyraziť už začiatkom letných prázdnin.


"Bratislavská župa konala v tomto prípade v expresných termínoch a po doručení posledného stanoviska vydala rozhodnutie. To bude teraz 15 dní vyvesené na úradných tabuliach Bratislavy, Starého mesta, Petržalky a, samozrejme, u nás," uviedol Frešo. Po týchto 15 dňoch ešte musí uplynúť lehota ďalších 15 dní na odvolanie a až po nich je možné spustiť skúšobnú prevádzku električiek na trase Šafárikovo námestie - Bosáková.


Rozhodnutie doručia verejnou vyhláškou podľa správneho poriadku, následne ho opätovne zverejnia na elektronickej úradnej tabuli BSK či na úradných tabuliach Hlavného mesta SR, Miestna časť (MČ) Bratislava – Staré Mesto, MČ Bratislava – Petržalka po dobu 15 dní. Posledný deň tejto lehoty je dňom doručenia verejnej vyhlášky. Ďalších 15 dní majú dotknuté strany možnosť na podanie odvolania. Až potom je možné na rozhodnutie Bratislavského samosprávneho kraja potvrdiť právoplatnosť a je možné začať skúšobnú prevádzku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona