Električenku si po novom môžu cestujúci v Bratislave dobiť aj na pošte

NETKY.SK • 22 August 2017, 15:20 • 2 min
Električenku si po novom môžu cestujúci v Bratislave dobiť aj na pošte

BRATISLAVA – Električenku i čipovú kartu, ktoré slúžia na cestovanie po hlavnom meste SR Bratislave i po Bratislavskom kraji, si po novom môžu cestujúci dobiť aj na pošte. Slovenská pošta o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že to platí pre všetky pošty v bratislavských mestských častiach a obciach, ktoré sú na území Bratislavského kraja.

slovakia

left justify in out

Na poštách sa dajú dobiť všetky tarifné pásma, zóny 100 + 101, čo je Bratislava a ich kombinácie s regionálnymi zónami v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. Časové tarify sú 7 dní, 30 dní, 90 dní a 365 dní. Na pošte nie je možné zakúpiť električenku, ak je jej cena nulová.

 

Týka sa to cestujúcich, ktorí majú viac ako 70 rokov i tých, ktorí sú držiteľmi preukazu ťažko zdravotne postihnutého. Na pošte si tiež nemôžu predĺžiť platnosť preukazu držitelia diamantovej plakety za odbery krvi, účastníci protifašistického odboja, protikomunistického odboja a ani politickí väzni s trvalým pobytom v Bratislavskom kraji.

Kúpa električenky môže byť na bezkontaktnú čipovú kartu, ktorú vydal Dopravný podnik Bratislava (DPB), na Bratislavskú mestskú kartu alebo na ISIC kartu. Všetky karty musia byť platné.

 

Elektronická peňaženka je služba na karte DPB, ktorou si ľudia môžu dobíjať kredit a kupovať elektronické cestovné lístky. Minimálna výška dobitia elektronickej peňaženky na pošte je 10 eur, maximálna výška kreditu je 150 eur. Dobitie električenky i elektronickej peňaženky začína platiť štyri hodiny po ich dobití.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona