Electrolux po kolapse dohody s GE zníži náklady a bude prepúšťať

NETKY.SK • 9 December 2015, 10:33 • 2 min
Electrolux po kolapse dohody s GE zníži náklady a bude prepúšťať

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca bielej techniky Electrolux AB zníži náklady aj počet zamestnancov po kolapse dohody s americkým priemyselným konglomerátom General Electric (GE), od ktorého chcel kúpiť jeho divíziu domácich spotrebičov. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Electrolux zredukuje najmä náklady v divízii malých spotrebičov, aby do konca budúceho roka dosiahol úspory vo výške 120 miliónov švédskych korún (13,01 milióna eur) ročne. Celkové úspory spojené s týmto programom spolu so znížením počtu zamestnancov by mali predstavovať 190 miliónov SEK. Švédska spoločnosť odôvodnila svoje rozhodnutie poklesom objemu predaja na niektorých kľúčových trhoch. Electrolux očakáva, že po zavedení úsporných opatrení bude jeho divízia malých spotrebičov schopná investovať do nových produktov.

 

Electrolux tiež oznámil, že zaplatí GE poplatok spojený s ukončením dohody vo výške 175 miliónov USD (160,91 milióna eur). A potvrdil, že do výsledkov za 4. kvartál zahrnie náklady na transakciu a integráciu v odhadovanej výške 175 miliónov SEK, zatiaľ čo jeho výdavky na preklenovací úver dosiahnu 225 miliónov SEK. Electrolux a GE v pondelok 7. decembra oznámili, že vycúvali z dohody o kúpe divízie GE, ktorá narazila na odpor amerických protimonopolných úradov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies