Eldorádo pre výučbu a výskum: Ekonomická univerzita vo Viedni je vybavená nábytkom Neudoerfler

NETKY.SK • 26 Január 2018, 09:54 • 2 min
Eldorádo pre výučbu a výskum: Ekonomická univerzita vo Viedni je vybavená nábytkom Neudoerfler

VIEDEŇ – Jeden kampus, 6 architektov, 6 budov a približne 16 500 kusov nábytku, ktoré Neudoerfler dodal pre kancelárie, semináre a otvorené študijné zóny. V novom areáli Viedenskej univerzity ekonomiky a podnikania (Wirtschaftsuniversität Wien) nájdu študenti a zamestnanci eldorádo pre svoje ambície v štúdiu, výskume a pedagogickej práci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Každá budova univerzity je absolútne jedinečná a nesie nezameniteľný podpis svojho autorského tímu. Mimoriadnou výzvou boli úžasné dimenzie a komplexnosť projektu – a tomu zodpovedali aj nároky na mobiliár. Napríklad architekti a interiéroví projektanti v špecifikáciách požadovali stoly s elektricky výškovo nastaviteľnou časťou na prezentáciu z monitora (Presenter-Tables). Napokon v priebehu iba troch mesiacov zariadil NEUDOERFLER 1 000 kancelárií a 3 000 miest pre študentov.

 

 

Tento renomovaný rakúsky výrobca dodal pre univerzitu napríklad aj konferenčné stoly Meet:Me a Quadra, pultové stoly Motion Talk, pracovné stoly Motion QP a Motion QD s nástenkovým panelom a držiakmi na počítač, komunikačné stoly com:table, ako aj rôzne skrine, skrinky a kontajnery.

 

Dodajme, že na projekte nového sídla Viedenskej univerzity ekonomiky a podnikania sa podieľali špičkové architektonické štúdiá NO.MAD Arquitectos (Madrid), CRABstudio (Londýn), Estudio Carme Pinos (Barcelona), Zaha Hadid Architects (Hamburg), BUSarchitectur (Viedeň), Atelier Hitoshi Abe (Sendai) a Burghardt ZT (Viedeň).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona