Elánovská Sestrička z Kramárov prekročila brány parlamentu

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 10:45 • 2 min
Elánovská Sestrička z Kramárov prekročila brány parlamentu

Elánovská Sestrička z Kramárov prekročila brány parlamentu

slovakia

left justify in out

img

Elánovská Sestrička z Kramárov prekročila brány parlamentu. Text pesničky z dielne Borisa Filana a slovenskej skupiny Elán tak už neznie iba v športových halách či na štadiónoch, ale aj v pléne Národnej rady SR. A to vďaka poslancovi KDH Mariánovi Kvasničkovi.
      "Milá, tichá, super pichá infúzie, injekcie, keď je pri mne znova dýcham, keď ju cítim, tak rád žijem. Od jej čaju zrazu majú starčekovia erekcie, hojí lieči, dáva klystír, modlia sa k nej ateisti. Vždy, keď na ňu rukou myslím, nestačia mi dávať kyslík," znelo z Kvasničkových úst dnes v rokovacej sále počas diskusie o zmenách k Zákonníku práce.
      Koaličný poslanec v tejto súvislosti vyzdvihol dôležitosť a náročnosť práce zdravotných sestier, ktoré označil aj za animátorky túžby či svetlo na konci tunela Bolesť. Podľa Kvasničku je preto dobré, že sestričky po 50-tke nemajú robiť nadčasy. Nazdáva sa však, že rovnaké pravidlá by mali platiť aj pre ostatných zdravotníckych pracovníkov.
      "Ak budú zdravotné sestry precedensom ďalších nespokojných sociálnych profesijných skupín, máme sa na čo tešiť," poznamenal. Zároveň dal pozmeňovací návrh, ktorým chce prípadným problémom zabrániť. Podľa neho zamestnancovi, ktorý vykonáva zdravotnícke povolanie a ktorý dovŕšil vek 50 rokov, nemožno nariadiť prácu nadčas. Práca nadčas je prípustná len po dohode so zamestnávateľom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies