Elán pripravuje koncertné turné Živých nás nedostanú

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 13:58 • 2 min
Elán pripravuje koncertné turné Živých nás nedostanú

BRATISLAVA – Pod názvom Živých nás nedostanú pripravuje na september a október koncertného turné slovenská skupina Elán. Turné dostalo názov podľa najnovšieho rovnomenného albumu, ktorý vydali v novembri 2014.

slovakia

left justify in out

Vlani uplynulo 30 rokov od vydania ich najúspešnejšieho albumu Hodina slovenčiny, ktorého predaj vinylových LP platní presiahol náklad 600.000 výliskov. Na turné zaznejú aj hity z tejto platne, medzi nimi Zaľúbil sa chlapec, Stužková či Kráľovná bielych tenisiek.

 

„Nie všetky pesničky z albumu sú určené na živé hranie, čo platí aj pre album Hodina slovenčiny. Viaceré z nich boli hitmi a hráme ich na koncertoch, prvýkrát na koncerte zahráme pieseň Zvláštny smútok víťazov,“ povedal na dnešnom stretnutí s médiami Vašo Patejdl.

 

Turné obsahuje desať koncertov, osem v Českej republike, prvou zastávkou budú Karlove Vary (23.9.), Zlín (28.9.), Liberec (30.9.), Plzeň (5.10.), Pardubice (10.10.), Ostrava (12.10.), Brno (14.10.), Praha (19.10.). Záverečné dva koncerty odohrajú v Bratislave (28.10.) a Košiciach (30.10.).

 

Aj na tomto turné si skupina prizvala dychovú sekciu. „Doteraz bola príprava turné hlavne našich manažéroch, na nás je teraz celá dramaturgia koncertu, naskúšať vybrané piesne, čo bude dva až tri mesiace dlhá práca,“ doplnil Patejdl. „Dúfam, že diaľnicu v Čechách trocha upravia, lebo zatiaľ je to utrpenie ísť smerom na Prahu. Už sme prežili všetko možné, my sme schopní to zabsolvovať,“ dodal s úsmevom Ján Baláž.

 

V Česku má skupina Elán veľké fanúšikovské zázemie. Aj privítanie na koncertoch je vždy veľmi dobré. „Kde prídeme, tam je vypredané, nech je to akokoľvek veľké, vrátane Letenskej pláne. Myslím, že nás Česi berú rovnako ako Slováci,“ uviedol pre TASR Baláž.

 

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala 14 štúdiových albumov a získala 25 platinových ocenení. Je úspešná už takmer polstoročie, pričom bez problémov vypredala v roku 2007 aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku.

 

Elán na oboch koncertoch vystúpi v pôvodnej zostave Jožo Ráž (basová gitara, spev), Jano Baláž (sólová gitara, spev), Vašo Patejdl (klávesy, spev), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy), Boris Brna (bicie). Dychovú sekciu tvoria Richard Šimurka (saxofón, flauta), Martin Haas (trombón) a Samo Šimek (trúbka).

 

Elán vystúpi v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Košiciach v Steel Aréne. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies