Elán chystá posledné open air koncerty a veľkolepé oslavy päťdesiatky

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 20:56 • 2 min
Elán chystá posledné open air koncerty a veľkolepé oslavy päťdesiatky

BRATISLAVA - Skupina Elán zahrá tento rok na Slovensku zrejme posledné open air koncerty svojej hudobnej kariéry. Na budúci rok má v pláne veľkolepé turné k oslavám päťdesiatky na scéne. Pred oslavou jubilea zahrá Elán pre fanúšikov na troch letných koncertoch pod holým nebom v Martine (10.6.), Nitre (24.6.) a Východnej (28.8.).

slovakia

left justify in out

„Hráme už 49 rokov a musím povedať, že Elán má stále elán. O rok oslávime päťdesiatku, na ktorú chystáme šnúru megakoncertov, ale už naozaj nie vonku. A po oslave päťdesiatky končím s muzikou,“ povedal na dnešnom stretnutí s médiami Jožo Ráž.

 

Po oslavách päťdesiatky si dá Elán minimálne do roku 2020 pauzu. „Sme si vedomí, že muzikanti dali podobné vyjadrenia už v minulosti a potom sa na želanie fanúšikov znova vrátili na pódiá. Už teraz vieme, že po oslavách 50 rokov Elánu v roku 2018 sa kapela minimálne na dva roky odmlčí. Čo bude po roku 2020, zatiaľ nikto nevie,“ dodal Vladimír Moško z manažérskej agentúry Elánu MC production.

 

Koncerty pod holým nebom vo Východnej, Martine a Nitre sú koncipované ako veľký žúr s kapelou Elán s ďalším programom. Návštevníci navyše nebudú ochudobnení o nič, čo videli vlani v halách a za vstupné od 16,90 eura dostanú ešte viac. Čaká ich veľkolepá scéna s trojstupňovým pódiom, ktorú stavia 160 technikov tri dni pred koncertom. Najmodernejšiu zvukovú techniku a vyše sto metrov štvorcových projekčných plôch privezie desať plne naložených kamiónov.

 

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala 14 štúdiových albumov, päť anglických albumov a mnoho kompilácií, za ich predaj získala neuveriteľných 25 platinových platní. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť 80.000 fanúšikov, v roku 2007 vypredali aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. Pilierom kapely sú Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), ktorí spoločne skladajú piesne. V súčasnosti s nimi koncertnú zostavu tvoria Peter Farnbauer (gitara, spev), Ľubo Horňák (klávesy), Števo Bugala (bicie) a trojčlenná dychová sekcia Rišo Šimurka, Martin Haas a Samo Šimek.

 

Vstupenky na koncerty sú v sieti Ticketportal. Informáciu pre TASR sprostredkoval PR manažér Rado Mešša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies