EL: Zo súperov Slovana Bratislava zvíťazili Neapol a Sparta

NETKY.SK • 1 September 2014, 11:30 • 2 min
EL: Zo súperov Slovana Bratislava zvíťazili Neapol a Sparta

BRATISLAVA - Futbalisti SSC Neapol, ktorí budú súpermi Slovana Bratislava v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015, zvíťazili v nedeľňajšom úvodnom dueli nového ročníka talianskej Serie A na ihrisku FC Janov 2:1.

slovakia

left justify in out

Za hostí otvoril skóre v 3. min José Callejón, domáci odpovedali ešte do konca prvého polčasu zásluhou Mauricia Pinillu. O troch bodoch pre Neapol rozhodol v nadstavenom čase striedajúci Jonathan de Guzmán. V dueli sa objavili aj dvaja slovenskí reprezentanti Juraj Kucka (Janov) a Marek Hamšík (Neapol). Obaja hrali do 74. minúty. "Bolo to víťazstvo celého tímu. Máme za sebou vydarený vstup do sezóny, hrali sme výborne v defenzíve. Stále musíme pracovať na našej hre, bolo v nej však množstvo pozitívnych momentov. Mohli sme dnes dať aj viac gólov," povedal po stretnutí podľa klubového webu tréner SSC Rafa Benítez. 

 

Darilo sa aj českej Sparte Praha, ktorá si doma poradila s Jabloncom 2:0. O obidva presné zásahy sa postaral v druhom polčase kanonier David Lafata. Najmä prvý zásah kapitána Sparty bol ukážkový, loptu poslal do siete nožničkami. "Týmto spôsobom som už dal gól, ale nie takto pod brvno. Musel som skúsiť tie nožničky, inak to už strieľať nešlo. Skúsil som to, vyšlo to, mám všetky kosti pohromade, takže paráda," povedal pre iDnes.cz Lafata. 

 

Úvodný súper "belasých" v I-skupine EL, švajčiarsky Young Boys Bern, prehral na pôde národného šampióna FC Bazilej 1:3. "Dnes sme urobili veľa chýb. Výsledok mohol byť pre nás oveľa priaznivejší. Sme však zvyknutí, že v Bazileji pískajú rozhodcovia týmto spôsobom. Domáci hrali dnes oveľa efektívnejšie," priznal po stretnutí športový šéf Young Boys Bern Freddy Bickel. 

Slovan Bratislava vstúpi do Európskej ligy 18. septembra zápasom v Berne proti miestnym Young Boys. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí súperov ŠK Slovan Bratislava v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015: 

Serie A - 1. kolo: 
FC Janov - SSC Neapol 1:2 (1:1) 
Góly: 40. Pinilla - 3. Callejón, 90.+ De Guzmán 
Juraj Kucka (Janov) hral do 74. min, Marek Hamšík (Neapol) hral do 74. min 
Zostava Neapola: Cabral - Maggio, Raúl Albiol, Koulibaly, Zúňiga - Gökhan Inler, Jorginho - Callejón (65. Mertens), Hamšík (74. De Guzmán), Insigne (85. Michu) - Higuaín 

Synot liga - 6. kolo: 
Sparta Praha - Jablonec 2:0 (0:0) 
Góly: 61. a 70. Lafata 
Michal Breznaník (Sparta) sedel na lavičke náhradníkov 
Zostava Sparty: Bičík - Kadeřábek, R. Kováč, Brabec, N. Costa - Vácha - Dočkal, Vacek (59. Konaté), Matějovský (78. Mareček), Krejčí - Lafata (85. Nešpor) 

Swiss Super League - 7. kolo: 
FC Bazilej - Young Boys Bern 3:1 (2:1) 
Góly: 5. D. González, 20. Streller, 81. Kakitani - 32. Nuzzolo 
Zostava Bernu: Mvogo - Hadergjonaj, Wüthrich, Von Bergen, Rochat, Sutter (68. Leckajs) - Steffen, Gajič, Sanogo, Nuzzolo (86. Kubo) - Afum (74. M. Frey) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona