EL: Zo Slovákov ďalej len Škrtel, gól Hamšíka Neapolu nestačil

NETKY.SK • 26 Február 2016, 09:14 • 2 min
EL: Zo Slovákov ďalej len Škrtel, gól Hamšíka Neapolu nestačil

BRATISLAVA - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel si zahrá s anglickým klubom FC Liverpool v osemfinále Európskej ligy UEFA 2015/2016. Zverenci Jürgena Kloppa vo štvrtkovej odvete šestnásťfinále druhej najprestížnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže zvíťazili pred vlastnými fanúšikmi na Anfielde penaltovým gólom Jamesa Milnera už z 5. min tesne 1:0 nad nemeckým FC Augsburg, na ktorého pôde minulý týždeň dosiahli bezgólovú remízu.

slovakia

left justify in out

Škrtel sa momentálne zotavuje zo zranenia, ešte nebol "The Reds" k dispozícii. "Viac ako sedemdesiat minút sme hrali tak dobre, že sme poriadne nevedeli, akú taktiku chce vlastne súper použiť. Až v závere to skúšal nakopávanými loptami na Raúla Bobadillu a poslal do ofenzívy niekoľkých ďalších hráčov. Každý, kto tento zápas videl, musí uznať, že sme boli lepším mužstvom, vytvorili sme si viac príležitostí a zaslúžili sme si zvíťaziť. Mali sme len jeden problém, a to slabšie využívanie šancí, preto sme v závere nemali hru pod kontrolou," cituje portál fourfourtwo.com slová trénera Liverpoolu Jürgena Kloppa.


Vo štvrtok skončili mužstvá Mareka Hamšíka, Jána Ďuricu a brankára Jána Novotu. Už v stredu stroskotal na portugalskom Sportingu Braga švajčiarsky tím FC Sion, v ktorého kádri je momentálne zdravotne indisponovaný slovenský mladík Lukáš Čmelík.


Škrtelov tradičný stopérsky partner v najcennejšom drese Ďurica nepostúpil s ruským Lokomotivom Moskva. "Železničiari" podvečer remizovali s tureckým Fenerbahce Istanbul 1:1, predtým prehrali u súpera 0:2. Lokomotiv viedol od 45. min zásluhou Alexandra Samedova, ale v 83. min vyrovnal Mehmet Topal. Ďurica absolvoval celý duel, ktorý ako hlavný arbiter viedol jeho krajan Ivan Kružliak, pričom na čiarach boli ďalší slovenskí rozhodcovia Martin Balko a Tomáš Somoláni.


"Sme veľmi sklamaní, mohli sme dnes uspieť. Bez ohľadu na výsledok si myslím, že sme predviedli veľmi solídny výkon. Hrali sme dobre, v súlade so zámermi agresívne. V prvej časti tejto konfrontácie nám akosi chýbala sebadôvera, ale tentoraz, pochopiteľne, svoju rolu mala aj podpora od fanúšikov. U súpera sme prehrali 0:2, takže sme ani nemali inú možnosť, než sa tlačiť dopredu. Tréner už pred zápasom hovoril, že to bude z našej strany úplne iné ako v Turecku. Naozaj sme zahrali na odlišnej úrovni. Ak by dal Samedov gól na 2:0... Ja som už videl loptu v sieti..." vyhlásil Ján Ďurica, citoval ho Sport-Express.


Španielska Valencia po domácom triumfe 6:0 zdolala Rapid Viedeň (bez doliečujúceho sa Novotu) znova jasne 4:0. "Profesionalita, prístup a správna mentalita boli veci, s ktorými som po tomto zápase najviac spokojný. Myslím si, že diváci videli dobré predstavenie, hráči hrali veľmi dobre. Ich forma išla smerom nahor. Pred nami je však náročný týždeň, čakajú nás Athletic Bilbao, Málaga a Atlético Madrid, ale veríme si," skonštatoval po stretnutí tréner Valencie Gary Neville.


Nemecký zástupca Schalke 04 Gelsenkirchen nezvládol domáci odvetný zápas proti Šachtaru Doneck, ktorému podľahol rozdielom triedy 0:3. Prvý duel na ukrajinskej pôde sa minulý týždeň skončil bezgólovou remízou. Schalke naposledy prehralo trojgólovým rozdielom pred vlastným publikom v európskom pohári číslo dva v roku 2002."Königsblauen" ešte v rámci Pohára UEFA vtedy nestačili na poľskú Wislu Krakov (1:4). "Na začiatok by som rád zopakoval, čo som povedal už predtým. Proti Schalke sme hrali druhý zápas ďaleko od domova, a tak si stále myslím, že remíza v prvom stretnutí vo Ľvove bola pozitívnym výsledkom. Na odvetu sme sa dôkladne pripravili. Vedeli sme, že Schalke sa vyrúti do ofenzívy, ale my sme boli trpezliví. V obrane sme hrali veľmi organizovane, snažili sme sa hrať na rýchle protiútoky. Všetky tri góly sme dosiahli po premyslených akciách," povedal podľa oficiálnej stránky Šachtaru kouč doneckého mužstva Mircea Lucescu.


Minimálne zo slovenského pohľadu bol v rámci večerných záverečných siedmich odviet najväčším magnetom duel SSC Neapol - FC Villarreal. Taliansky klub mal manko 0:1 a už v 17. min ho pohotovou prízemnou strelou približne z 20 m k ľavej žrdi zmazal Hamšík (v 25. min videl za diskusiu s rozhodcom žltú kartu), lenže v 59. min azda ešte krajším oblúčikom z ľavého rohu šestnástky ponad Pepeho Reinu vyrovnal Tomás Pina. "Partenopei" v tej chvíli vzhľadom na známu pohárovú matematiku potrebovali dva zásahy a španielsky súper už si ustrážil postup, súboj sa skončil 1:1. "Ešte v prvom dejstve sme mohli pridať ďalšie góly. Vypracovali sme si šance, no mali sme smolu v zakončení. Aj po zmene strán sme mohli skórovať, ale druhý gól sme nedali, navyše hostia vyrovnali. Škoda vypadnutia, mali sme na to, aby sme vyradili Villarreal. Musíme dať hlavy hore, od zajtra sa sústredíme na ligovú súťaž," uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky slovenský kapitán SSC.


Do najlepšej šestnástky sa prebojovali aj FC Bazilej (práve na jeho Štadióne sv. Jakuba sa 18. mája uskutoční finále) v dráme proti AS St. Étienne, Borussia Dortmund, Manchester United (po minulotýždňovej šokujúcej prehre 1:2 v Herningu s dánskym FC Midtjylland zaostával na Old Trafforde 0:1, predviedol však obrat na presvedčivých 5:1, hoci Juan Mata v 43. min nedal pokutový kop), dobyvateľ ostatných dvoch edícií FC Sevilla (napriek prehre 0:1 na trávniku nórskeho FK Molde - celkovo 3:1 pre španielske mužstvo), Tottenham Hotspur a po predĺžení Anderlecht Brusel.


Postup do osemfinále EL si vybojovala Sparta Praha. Český vicemajster po domácom víťazstve 1:0 nad FK Krasnodar uspel na ruskej pôde pomerne nečakaným výsledkom 3:0. "Veľmi sa tešíme. Prišli sme do Ruska s náskokom, ale vôbec sme nezačali dobre. Teraz sme, samozrejme, v eufórii z postupu. Sparta doteraz nikdy nebola medzi najlepšou šestnástkou. Je to historický úspech klubu. Veľmi si to vážime. Ďalší dvojzápas bude pre nás bonusom. Za súpera by som si prial Manchester United," vyhlásil podľa portálu isport.cz stredopoliar pražského mužstva Lukáš Vácha.


Žreb osemfinálovej fázy Európskej ligy sa uskutoční v piatok 26. februára o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies