EL: Žilinu čaká prvá prekážka, trúfa si skočiť do 2. predkola

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 18:07 • 2 min
EL: Žilinu čaká prvá prekážka, trúfa si skočiť do 2. predkola

ŽILINA - Pre futbalistov MŠK Žilina sa začne súťažná sezóna o niečo skôr ako zvyčajne. Na "šošonov" čaká už vo štvrtok 4. júla prvý zápas 1. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na ihrisku gruzínskeho tímu Torpedo Kutaisi, výkop je o 19.00 h SELČ. Žilinčania odcestujú do Gruzínska už v pondelok v noci po podvečernej tréningovej jednotke.

slovakia

left justify in out

Výhodou šesťnásobného slovenského šampióna je, že jeho zástupcovia mohli vidieť svojho prvého súťažného súpera v nadchádzajúcom ročníku v prípravných zápasoch so slovenskými mužstvami MFK Košice a ŽP Šport Podbrezová. "Mali sme príležitosť zoznámiť sa s výkonnosťou tohto tímu a jeho aktuálnou formou. Niektoré veci ešte doladíme s ľuďmi, ktorí pracovali v Gruzínsku," prezradil na pondelkovej tlačovej konferencii športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník, ktorý označil za najvýraznejšiu zmenu v klube niekoľko mesiacov avizovaný príchod Adriána Guľu na post hlavného trénera A-mužstva.

"Vedeli sme, že nebudeme mať toľko času ako počas zimnej prestávky, ale je to realita. Snažili sme sa pracovať s hráčmi naplno od prvej sekundy, aby sme sa nachystali nielen na prvý zápas, ktorý nás čaká, ale aj celkovo na sezónu. Je to pre nás veľká výzva. Štvrtkový duel vnímame ako prvú prekážku, ktorá stojí pred nami. Vo filozofii máme myšlienku naučiť mužstvo vyhrávať, je jedno, kto proti nám nastúpi. Tešíme sa na to, príprava je jedna vec a toto druhá. Sme pripravení tvrdo pracovať a urobiť pre úspech maximum," povedal na stretnutí so zástupcami médií bývalý kouč AS Trenčín Adrián Guľa. Podľa jeho slov nevyvodí vedenie klubu závery z prípravných zápasov, rozhodovať sa bude na ihrisku: "Na základe kvality a pracovitosti nášho tímu vieme, že súper je zdolateľný. Podstatné je, ako budeme pracovať počas oboch zápasov my. Chlapci cítia motiváciu a majú túžbu preskočiť túto prekážku."

FC Torpedo Kutaisi obsadil v uplynulej sezóne tretie miesto v najvyššej gruzínskej súťaži. Tím vedie španielsky tréner Gerard Zaragoza Mulet, ktorý prešiel akadémiou v Barcelone. Mužstvo pod jeho vedením sa snaží hrať kombinačný, technický futbal, na krátke prihrávky a prečíslenie v strede ihriska. "Nevnímame to ako hrozbu, ale ako skutočnosť, že potrebujeme mužstvo pripraviť aj na veci, ktoré nebudeme mať úplne pod kontrolou, ako je terén, divácke zázemie, mentalita gruzínskych hráčov. Veríme však v kvalitnú prácu tímu," doplnil nový tréner "žlto-zelených".
Tím spod Dubňa už má v Gruzínsku svojho zástupcu, ktorý má zmapovať situáciu ohľadom hygienických podmienok. "Budeme hráčov informovať, čoho sa majú vyvarovať. Ide predovšetkým o pitný a stravovací režim. Hráči by mali vedieť, čo môžu a nemôžu jesť a piť. Vieme, že tu mali niektoré športové kluby problémy. Je na nás, aby sme pripravili," poznamenal k tejto téme Karol Belaník.

Odvetné stretnutie 2. predkola kontinentálneho pohára číslo dva sa uskutoční na budúci štvrtok 11. júla pod Dubňom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies