EL: Žilinská pohoda, Jeliča bude hetrik niečo stáť

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 10:44 • 2 min
EL: Žilinská pohoda, Jeliča bude hetrik niečo stáť

ŽILINA - Pevným krokom dokráčali futbalisti MŠK Žilina k postupu do 2. predkola Európskej ligy. Súpera zo severoírskeho Belfastu s vyše 130-ročnou tradíciou zdolali v prvom zápase na jeho trávniku 4:1 a v domácej odvete 3:0.

slovakia

left justify in out

Štvrtkový súboj pod Dubňom nebol podľa trénera domácich Adriána Guľu taký jednoznačný, ako ukazuje konečný výsledok. A to napriek tomu, že Žilinčania prestrieľali hráčov Glentoranu v pokusoch na bránku 9:2. Všetky tri góly slovenského vicemajstra napokon strelil jeden z dvojice najlepších kanonierov uplynulej fortunaligovej sezóny Matej Jelič.


"Najdôležitejší je postup do ďalšieho predkola. Súper nám nič nedaroval. Kým Severní Íri vládali, provokovali a hrali tvrdo. Nechceli sme nič podceniť. Dali sme tri góly a mali dvadsať streleckých pokusov. Vážim si túto produktivitu," zhodnotil tréner MŠK Adrián Guľa. So svojím nadriadeným súhlasil aj stopér Milan Škriniar. "Nebolo to až také jasné, ako hovorí výsledok. Súper mal do prestávky nejaké šance, v druhom polčase sme už dominovali a zaslúžene zvíťazili," povedal Škriniar, ktorý po vystriedaní Viktora Pečovského po hodine hry prevzal kapitánsku pásku. "Pre mňa je obrovská česť, že Viktor Pečovský mi prenechal kapitánsku pásku. Veľmi si to vážim.“


Dvadsaťštyriročný Chorvát Jelič strelil tri góly v rozpätí 22 minút na rozhraní oboch polčasov. "Mal som pri tých góloch aj štastie, no v konečnom dôsledku musím byť veľmi rád. Pred zápasom sme si hovorili, že ideme jasne vyhrať, čo sme aj potvrdili na ihrisku. Nepovedal by som, že hetrik v európskych súťažiach chutí ináč ako v domácej lige. Už tesne po zápase mi však chalani v šatni pripomenuli, že musím niečo doniesť do kabíny."


Súperom Žilinčanov v II. predkole EL bude moldavský zástupca Dacia Kišiňov, ktorý si poradil s macedónskym FK Renova 1:0 a 4:1. Zverenci Adriána Guľu začnú 16. júla na trávniku súpera. Odveta by mala byť v Žiline 23. júla. "Súper to nebude jednoduchý, ale myslim si, že hrateľný. Verím, že v prvom zápase si utvoríme výhodnú pozíciu pred domácou odvetou," uviedol tréner MŠK Adrián Guľa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies