EL: Žilina zdolala Daciu Kišiňov a postúpila do 3. predkola

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 23:35 • 2 min
EL: Žilina zdolala Daciu Kišiňov a postúpila do 3. predkola

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili vo štvrtkovom domácom odvetnom stretnutí druhého predkola Európskej ligy 2015/2016 nad moldavským tímom FC Dacia Kišiňov 4:2. Keďže v minulotýždňovom úvodnom zápase triumfovali na súperovej pôde 2:1, postúpili do ďalšieho eliminačného kola.

slovakia

left justify in out

Domáci sa od úvodných minút snažili súperovi vnútiť svoj štýl hry. Prvú nádejnú príležitosť mal v 13. min Škvarka, ktorý po peknej kombinácii vystrelil do bočnej siete. V 15. min sa žilinské tribúny dočkali. Po rohu Škvarku najprv neuspel Mihalík, ale loptu napokon upratal do siete stopér Vavro - 1:0. Zakrátko musel zasahovať pri šanci Roscu domáci brankár Volešák.

 

Hráči Dacie po inkasovanom góle pridali a neskôr si vypracovali ďalšie príležitosti na vyrovnanie, ale Mihaliov ani Posmac nepochodili. Pri hlavičke druhého menovaného zazvonilo v 28. min brvno Volešákovej svätyne. Posmeleným hosťom skrížil plány v 30. min stredopoliar Lozovij, ten po faule na Letiča videl z rúk hlavného rozhodcu červenú kartu. Pred koncom prvej polovice mohli zvýšiť vedenie MŠK Čmelík s Letičom.

 

Zverenci trénera Adriána Guľu mali dobrý nástup do druhého polčasu a v 50. min Káčer zvýšil na 2:0. Tréner hostí Igor Dobrovoľskij sa následne rozhodol pre vabank trojnásobným striedaním. Po hodine hry pridal tretí gól Žiliny po prihrávke Jeliča Škvarka, naňho o chvíľu odpovedal Kišiňovčan Cociuc - 3:1. V 82. min namieril do brvna z hranice šestnástky Bénes. Žilinčania pridali štvrtý gól v 85. min, zblízka po rohovom kope sa presadil Paur. O dve minúty neskôr využil voľný priestor Leuca, keď nedôsledne bránený Vavrom prestrelil Volešáka a stanovil konečný gólový účet duelu.

 

Úradujúci slovenský vicemajster sa v treťom predkole EL stretne s ukrajinským klubom Vorskla Poltava (prvý súboj 30. júla, odveta 6. augusta).

Konečný výsledok - štvrtok:
MŠK Žilina (SR) - FC Dacia Kišiňov (Mold.) 4:2 (1:0) - prvý zápas 2:1, do tretieho predkola postúpila Žilina
Góly: 15. Vavro, 50. Káčer, 62. Škvarka, 85. Paur - 64. Cociuc, 87. Leuca, ŽK: 44. Letič, 48. J. Mihalík - 52. Zastavnij, 74. Rosca, 90. Pavlov, 90.+ Mihaliov, ČK: 30. Lozovij (Kišiňov), rozhodoval: Sandro Schärer (Švaj.), 3856 divákov
Zostavy:
MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík (73. Paur), Káčer, Škvarka (66. Bénes), J. Mihalík (80. Špalek) - Jelič
FC Dacia Kišiňov: Gaidučevici - Zastavnij, Rosca, Posmac, Mamah - Mani (55. Pavlov) - Lozovij, Pidnebennoj (55. Leuca), Cociuc, Mihaliov – Frunza (55. Gavrilenko)

Hlasy:
Karol Belaník (športový manažér MŠK Žilina): "Sme veľmi radi, že sme zvíťazili a postúpili sme do ďalšieho predkola. Po prvom stretnutí v Kišiňove, kde sme uspeli 2:1, sme boli len na polceste. Na chlapcoch ešte bolo cítiť dozvuky po zdravotných komplikáciách z ostatných dní, ale napokon sme vo štvrtok pomerne jasne triumfovali. Napriek tomu si myslím, že stále je čo zlepšovať. Tešíme sa na nášho najbližšieho súpera. Samozrejme, nechceli sme sa Vorsklou Poltava zaoberať skôr, ako spečatíme náš postup. Nejaké informácie o ukrajinskom protivníkovi sme si však už vopred zisťovali prostredníctvom ľudí, s ktorými spolupracujeme."

Adrián Guľa (tréner MŠK Žilina, zdroj: mskzilina.sk): "Videli sme zápas európskej úrovne. Červená karta prišla za stavu 1:0, pre našu koncentráciu to bola ťažká situácia. Súper nemal na výber a mohol jedine riskovať. Pre moje mužstvo, ktoré malo o hráča navyše a náskok z prvého duelu, všetko smerovalo k poľaveniu pozornosti. Som však rád, že chalani nezmenili spôsob hry a celý súboj išli na víťazstvo a pre diváka, nie na udržanie dobre rozbehnutého po prvej polovici. Naše inkasované góly pripisujem tiež vabanku oponenta, ktorý nemal čo stratiť."

Bojan Letič (obranca MŠK Žilina, zdroj: mskzilina.sk): "Na tribúnach bola skvelá atmosféra. Začali sme dobre a našťastie sme dali rýchly gól. Potom prišla červená karta, keď mi súper kopol do kolena, čo podľa mňa poznačilo vývoj. Sme šťastní, ale musíme si dávať pozor v obrane. Urobili sme dve chyby, ktoré súper potrestal. Takýchto omylov sa musíme vyvarovať v ďalších zápasoch."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies