EL: Žilina v nervóznom zápase pokorila Poltavu

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 22:45 • 2 min
EL: Žilina v nervóznom zápase pokorila Poltavu

ŽILINA - Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina prevýšili vo štvrtkovom domácom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 hráčov ukrajinského klubu Vorskla Poltava 2:0. O presné zásahy zápasu pod Dubňom sa postarali chorvátsky kanonier "šošonov" Matej Jelič, pre ktorého to bol už siedmy gól v tohtosezónnej eliminačnej fáze EL, a Jakub Paur.

slovakia

left justify in out

V 20. min sa v súboji s protihráčom zranil žilinský pravý obranca Ernest Mabouka, nahradil ho Nikolas Špalek. Hostia na zverencov trénera Adriána Guľu, ktorý nemohol rátať so zdravotne indisponovaným Lukášom Čmelíkom, vyrukovali s tvrdými atakmi. Ich výsledkom bolo niekoľko štandardných situácií. Po jednej z nich sa domáci márne u hlavného rozhodcu dožadovali jedenástky. V 23. min zakrútil priamy kop do šestnástky László Bénes a Milan Škriniar hlavičkou rozvlnil sieť za brankárom Poltavy. Radovať sa však nemohol, keďže gól neplatil pre odpískaný ofsajd. O tri minúty neskôr sa už Žilinčania dočkali: z pravej strany prenikol Jakub Paur, posunul loptu Miroslavovi Káčerovi a ten ju naservíroval Jeličovi - 1:0. V 44. min išiel po diere v defenzíve Poltavy sám na gólmana Káčer, ale nezužitkoval ponúknutú príležitosť. Prvá štyridsaťpäťminútovka sa niesla vo veľmi nervóznom duchu, čoho dôkazom bolo až sedem žltých kariet.

Po prestávke v 62. min odpískal chorvátsky arbiter Mario Strahonja po zákroku Škriniara na Artema Gromova pokutový kop, no exekútor Olexandr Kovpak chcel zrejme dopriať hŕstke ukrajinských fanúšikov na tribúne suvenír, loptu z bieleho bodu totiž poslal smerom k nim. V 73. min sa k odrazenej lopte po centri Špaleka dostal Jakub Paur, kľučkou sa zbavil obrancu a krížnou strelou nedal šancu brankárovi Stanislavovi Bogušovi - 2:0. Tri minúty pred koncom mimo šestnástky Boguš nebezpečne fauloval Paura a videl červenú kartu. Lenže, Vorskla už v tom čase mala využité všetky tri striedania a dochytať teda musel kapitán Armend Dallku. V presilovke počas siedmich minút nadstaveného času už Žilinčania nezveľadili svoj náskok do odvety 6. augusta na Ukrajine, hoci Viktor Pečovský sa rútil sám na svätyňu súpera. Slovenský reprezentant však lobom minul priestor troch žrdí.

Európska liga vo futbale 2015/2016 - 3. predkolo - prvé stretnutie - štvrtok:
MŠK Žilina (SR) - Vorskla Poltava (Ukr.) 2:0 (1:0)
Góly: 26. Jelič, 73. Paur, ŽK: 13. Paur, 38. Káčer, 43. Škriniar - 13. Dallku, 22. Skľar, 35. Kovpak, 42. Sapaj, 50. Šinder, ČK: 90. Boguš (Poltava), rozhodoval: Marijo Strahonja (Chor.), 4757 divákov
Zostavy:
MŠK Žilina: Volešák - Mabouka (20. Špalek), Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Paur, Káčer, Bénes (90.+ Škvarka), J. Mihalík (83. William Alves de Oliveira) - Jelič
Vorskla Poltava: Boguš - Sapaj, Dallku, J. Tkačuk, Siminin - Tursunov, Skľar (85. A. Tkačuk), Česnakov, Gromov (77. Barulovič) - Kovpak (80. Barannik) - Šinder

Hlasy:
Adrián Guľa (tréner MŠK Žilina): "Zvíťazili sme v dôležitom dueli pred výbornou kulisou a proti kvalitnému protivníkovi. Za úspech vďačíme našej bojovnosti a tímovosti. Sme však len v polčase, musíme zostať nohami na zemi a riadne zregenerovať, aby sme v odvete opäť mohli ísť na dno našich síl."

Viktor Pečovský (kapitán MŠK Žilina): "Vedeli sme, že ukrajinský štýl je fyzicky náročný. Myslím si, že sme to zvládli aj nad očakávania. Súpera sme nepustili do veľa šancí, naopak, my sme mohli okrem tých dvoch streliť ďalšie góly. Verím, že po odvete nás nevyužité šance nebudú mrzieť a dostaneme sa do nasledujúcej časti."

Matej Jelič (autor gólu MŠK Žilina): "Zo strany oponenta prišlo mnoho zákrokov a faulov. Nečakali sme takýto zápas, ale musíme byť spokojní s výsledkom 2:0. Splnili sme cieľ - neinkasovať. Dúfam, že postúpime ďalej a odohráme ešte lepšie stretnutie."

Miroslav Káčer (stredopoliar MŠK Žilina): "Stál proti nám ťažký súper, najmä v osobných súbojoch. Tie sme podľa môjho názoru zvládali pomerne dobre. Ale, pokiaľ chceme uspieť aj v odvete, musíme pridať."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona