EL: Vo štvrtok prvé zápasy osemfinále, Hamšík proti Hubočanovi

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 23:13 • 2 min
EL: Vo štvrtok prvé zápasy osemfinále, Hamšík proti Hubočanovi

NEAPOL - Futbalová Európska liga 2014/2015 vstúpi vo štvrtok do osemfinálovej fázy, v ktorej si proti sebe zahrajú aj slovenskí reprezentanti Marek Hamšík a Tomáš Hubočan. Ich mužstvá SSC Neapol a Dinamo Moskva sa na európskej scéne stretnú vôbec prvýkrát. Miernym favoritom dvojzápasu sú Neapolčania, ktorí v rámci EL neinkasovali v posledných piatich dueloch, čím vytvorili nový rekord súťaže.

slovakia

left justify in out

"Dinamo Moskva je náročný súper, v skupinovej fáze dominoval, keď vyhral všetky svoje zápasy. Je to klub s bohatou tradíciou a skúseným kádrom. Odvetu hráme v Rusku, kde na nás nečaká jednoduché prostredie. Svoju kvalitu potvrdili proti Anderlechtu Brusel. My sa však chceme dostať čo najďalej," povedal po žrebe tréner SSC Neapol Rafael Benítez.

 

Moskovčania v základnej skupine nestratili ani bod a celkovo platí, že neprehrali ani v jednom z dvanástich tohtosezónnych stretnutí EL. "Vyžrebovali nám jedného z najťažších možných protivníkov. Sezónu neodštartovali najlepšie, ale teraz sú vo skvelej forme. Nemienim komentovať neapolské individuality, kým si ich nepreštudujeme, no každý pozná Mareka Hamšíka a Gonzala Higuaína. Známa je aj filozofia Rafaela Beníteza z jeho pôsobenia v Španielsku a Anglicku," citoval web uefa.com kouča ruského mužstva Stanislava Čerčesova.

 

V aktuálnej edícii európskej klubovej súťaže číslo dva pokračujú ešte zástupcovia deviatich krajín: Anglicka, Ukrajiny, Holandska, Ruska, Talianska, Nemecka, Španielska, Belgicka a Turecka. Jediným úradujúcim majstrom domácej ligovej súťaže, ktorý sa dostal do tejto fázy EL 2014/2015, je šampión holandskej Eredivisie Ajax Amsterdam. Ten sa stretne s ukrajinským Dniprom Dnepropetrovsk.

 

Bývalý poľský brankár Jerzy Dudek vylosoval počas žrebu v švajčiarskom Nyone talianske i španielske derby. Fiorentina, ktorá v pondelok prehrala v rámci Serie A s Laziom Rím vysoko 0:4, tentoraz vyzve iný klub z "večného mesta" AS Rím. Španielsky Villarreal privíta obhajcu trofeje FC Sevilla, s ktorým v aktuálnej sezóne Primera División prehral 1:2.

 

Špecifickú príchuť bude mať prestížne španielske meranie síl pre trénera "žltej ponorky" Marcelina Garcíu Torala, ktorý pred príchodom do Villarrealu v roku 2013 viedol práve Sevillu. "Som veľmi vďačný Seville, že mi dala príležitosť trénovať tento skvelý klub. Niekedy však veci nejdú tak, ako by ste si predstavovali. Výpoveď v Seville ma bolela. Bolo to frustrujúce. Následne som si však všetko rozanalyzoval, aby som sa v budúcnosti vyvaroval chýb, ktorých som sa dopustil," zaspomínal si Toral na časy, keď bol trénerom svojho najbližšieho súpera v EL. Mimochodom, na lavičke andalúzskeho klubu skončil vo februári 2012 práve po prehre s Villarrealom.

 

Do osemfinálového žrebu neboli kluby nasadzované. Neplatilo ani obmedzenie podľa krajín s výnimkou pravidla, že proti sebe nemôžu nastúpiť ukrajinské a ruské tímy. Ako je známe, v sezóne 2015/2016 má zaručenú miestenku v LM aj víťaz tohtoročnej EL. Odvetné zápasy sú na programe 19. marca.

Program štvrtkových prvých stretnutí osemfinále futbalovej Európskej ligy 2014/2015 (časy sú SEČ), odvety sú na programe 19. marca 2015:
18.00 h: Zenit Petrohrad (Rus.) - FC Turín (Tal.), rozhoduje: Manuel De Sousa (Portug.)
19.00 h: Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.) - Ajax Amsterdam (Hol.), rozhoduje: Ivan Bebek (Chor.)
19.00 h: VfL Wolfsburg (Nem.) - Inter Miláno (Tal.), rozhoduje: Szymon Marciniak (Poľ.)
19.00 h: FC Bruggy (Bel.) - Besiktas Istanbul (Tur.), rozhoduje: Craig Thomson (Škót.)
21.05 h: FC Everton (Angl.) - Dynamo Kyjev (Ukr.), rozhoduje: Carlos Velasco Carballo (Šp.)
21.05 h: Villarreal CF (Šp.) - FC Sevilla (Šp.), rozhoduje: Daniele Orsato (Tal.)
21.05 h: SSC Neapol (Tal.) - Dinamo Moskva (Rus.), rozhoduje: Tasos Sidiropoulos (Gréc.)
21.05 h: AC Fiorentina (Tal.) - AS Rím (Tal.), rozhoduje: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)


hb;fr



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona