EL: Víťazstvo Trenčína a postup Rapidu vo Viedni

NETKY.SK • 26 August 2016, 07:17 • 2 min
EL: Víťazstvo Trenčína a postup Rapidu vo Viedni

VIEDEŇ - Futbalisti AS Trenčín nepostúpili do skupinovej fázy Európskej ligy 2016/2017. Zverenci trénera Martina Ševelu síce zvíťazili 2:0 na pôde rakúskeho SK Rapid Viedeň vo štvrtkovej odvete play-off, no keďže v minulotýždňovom prvom meraní síl podľahli v Žiline 0:4, do hlavnej fázy súťaže prenikol Rapid.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril v 12. min Angličan James Lawrence, ktorý získal loptu a strelou z hranice šestnástky prekonal slovenského reprezentanta v bránke Rapidu Jána Novotu. Druhý gól Trenčína pridal v 35. min Jakub Paur - hlavičkoval presne k vzdialenejšej pravej žrdi. Trenčania sa usilovali o tretí gól a zdramatizovanie súboja, pribrzdilo ich však vylúčenie Denisa Janča v 53. min. Rapid následne prevzal iniciatívu, ale ani Viedenčania už nedokázali skórovať.

Pre Trenčín sa skončila púť tohtosezónnou pohárovou Európou, Rapid nebude chýbať pri piatkovom žrebe skupinovej fázy EL.


Európska liga 2016/2017 - play-off - odveta - štvrtok - výsledok:
SK Rapid Viedeň (Rak.) - AS Trenčín (SR) 0:2 (0:2) - prvý zápas 4:0, do skupinovej fázy postúpil Rapid Viedeň
Góly: 12. Lawrence, 35. Paur, ŽK: 56. Schaub - 44. Aliko Bala, 46. Jančo, 52. Paur, 56. Holúbek, ČK: 53. Jančo (Trenčín) po druhej ŽK, rozhodoval: Stavrev (Maced.), 21 200 divákov
Zostavy:
Rapid: Ján Novota - Pavelič, Dibon, M. Hofmann, Auer - Močinič, Grahovac - Schaub (90.+ S. Hofmann), Murg (46. Schwab), Traustason (83. Schrammel) - Joelinton
Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek (84. Halgoš) - Ket (64. Kingsley Madu), Lawrence - Jančo - Paur, Janga, Aliko Bala (79. E. Prekop)

Rapid bol blízko ku gólu už v 3. min odvetného duelu: Joelinton ustál súboj a zľava sa rútil sám na bránku, Šemrinec však jeho úmysel vystihol a loptu nepustil pomedzi svoje nohy. Trenčín udrel z prvej príležitosti - v 12. min aktívny Lawrence získal loptu od Močiniča a strelou z hranice pokutového územia prekonal Novotu. Rapid viackrát prenikol do blízkosti trenčianskeho gólmana, ale Šemrinca vážne neohrozil. Po polhodine hry hlavičkoval Aliko Bala z 11 metrov tesne vedľa pravej žrde Novotovej bránky. V 35. min sa Trenčania po tretí či štvrtý raz ocitli v pokutovom území a opäť z toho vyťažili gól - Holúbekov center usmernil Paur hlavou presne k vzdialenejšej pravej žrdi. Rapid, s náskokom skresaným na polovicu, mierne zneistel.

Ambície Trenčanov pre druhý polčas výrazne naštrbili úvodné minúty tohto dejstva. Jančo dostal dve žlté karty počas siedmich minút a musel odísť z arény. Iniciatívu vzápätí prevzalo domáce mužstvo, neuspelo však pri pokusoch Paveliča ani Auera. V 66. min Janga v ojedinelej príležitosti AS Trenčín hlavičkoval do Novotovho náručia. O päť minút neskôr potvrdil trápenie Rapidu v ofenzíve Traustason, ktorý zvnútra pokutového územia nenamieril medzi žrde. V 87. min nepochodil v záverečnej príležitosti odvety Schaub, ktorý bol s tromi gólmi hrdinom Rapidu v Žiline.

Hlasy (zdroj: TV Dajto):
Martin Ševela (tréner Trenčína): "Výkon bol naozaj výborný, nie len sympatický. Vôbec sa nemusíme hanbiť. Povedali sme si, že ideme po víťazstvo, to sme splnili. Škoda, že sme dali len dva góly. V druhom polčase sa mi nepozdávali verdikty rozhodcu, ale nechcem o tom hovoriť. Mrzí nás, že sme z Európy vonku. Naša pozornosť sa teraz presúva na ligu. Takýto futbal by sme chceli ponúkať. Kvalita mužstiev v Európe je na úplne inej úrovni, o tom sme sa presvedčili aj dnes. Víťazstvo je povzbudením, máme sa o čo oprieť. Teraz trochu mrzí tá Legia Varšava (eliminácia v 3. predkole Ligy majstrov, pozn.), ktorá sa dostala do skupiny Ligy majstrov. Ak by vtedy bola pri nás šťastena, mohlo to dopadnúť inak. Jeden príbeh je za nami, iný však pred nami."

Ján Novota (brankár Rapidu): "Dnešný zápas nebol z našej strany dobrý. Trenčín hral veľmi dobre, my sme prespali začiatok. Ani neviem, ako to vysvetliť. Chceli sme postúpiť, to je pre nás v tejto chvíli dôležité. Samozrejme, neteší nás prehra, ale radšej nech príde v takomto zápase. Zajtra uvidíme, koho dostaneme do skupiny. Verím, že ukážeme lepšiu hru ako dnes."


kl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona