EL: Vedenie Sparty verí, že diváci si súboj so Slovanom užijú

NETKY.SK • 4 November 2014, 14:39 • 2 min
EL: Vedenie Sparty verí, že diváci si súboj so Slovanom užijú

PRAHA - Predstavitelia českého futbalového klubu Sparta Praha veria, že štvrtkový zápas Európskej ligy UEFA proti Slovanu Bratislava sa zaobíde bez výtržnosti fanúšikov.

slovakia

left justify in out

"Klub robí všetko pre to, aby si diváci užili futbal," uviedol pre idnes.cz riaditeľ komunikácie Ondřej Kasík. Uplynulé postfederálne derby, ktoré sa hralo vo štvrtok 23. októbra na Pasienkoch, poznačili výtržnosti futbalových priaznivcov oboch táborov. Maskovaní a tyčami ozbrojení chuligáni Sparty na konci prvého polčasu prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne. Tí sa následne rozbehli smerom k hracej ploche, strhla sa "mela", zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Na pokyn hlavného rozhodcu sa hráči v 42. minúte stiahli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení. Oba kluby nakoniec vyviazli z incidentu s pokutami - Slovan zaplatí 50-tisíc eur, Sparta 80-tisíc. UEFA navyše udelila Pražanom podmienku. 

 

Aj štvrtkové stretnutie je zaradené do najvyššej kategórie rizikovosti. Tam však patrilo od začiatku, nepokoje fanúšikov v Bratislave na tom nič nezmenili. "Príprava - organizačná aj bezpečnostná - sa vzhľadom k udalostiam v Bratislave nijako nezmenila. Na štadióne bude dostatočný počet usporiadateľov i bezpečnostných pracovníkov," ubezpečil sparťanský hovorca Kasík. Ako ďalej informuje idnes.cz na Letnej by sa obe skupiny ultras k sebe nemali dostať. Sektory sú totiž v protiľahlých rohoch arény. "Sektory sú navyše oddelené pevnými, zabetónovanými plotmi," podotkol Kasík. 

 

Klub predpokladá návštevu okolo 15.000 divákov, pričom sa očakávalo, že derby bude vypredané (štadión má kapacitu necelých 20.000). Slovan dostal k dispozícii tisíc vstupeniek, teda asi päť percent kapacity štadióna.

 

Oba tímy sa stretnú vo štvrtok o 21.05 SEČ v GENERALI Arene v hlavnom meste Českej republiky v rámci súboja 4. kola Európskej ligy UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies