EL: V Slovane už myslia na postup z druhého predkola

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 11:42 • 2 min
EL: V Slovane už myslia na postup z druhého predkola

BRATISLAVA - Štvrtková odveta prvého predkola futbalovej Európskej ligy 2015/2016 medzi ŠK Slovan Bratislava a mužstvom College Europa z Gibraltáru bola vzhľadom na triumf "belasých" 6:0 v minulotýždňovom úvodnom stretnutí na súperovej pôde už len formalitou. Tretí tím minulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy aj na domácom trávniku potvrdil úlohu vysokého favorita, outsiderovi tentoraz uštedril polovičnú porciu gólov.

slovakia

left justify in out

Tréner Slovana Ján Švehlík na pozápasovej tlačovej besede priznal, že mal problém motivovať svojich zverencov, ale v bratislavskej kabíne už môžu myslieť na ďalšiu eliminačnú fázu druhej najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže. V nej sa Slovan stretne s írskym klubom University College Dublin a opäť sa od neho bude očakávať postup. "V druhom predkole máme Írov. Musíme sa na nich dobre pripraviť. Disponujeme reálnou šancou ísť ďalej," nebál sa povedať Švehlík. V 21. min štvrtkového duelu si v “päťke” spracoval dlhé autové vhadzovanie Jakuba Podaného stopér Nicolás Gorosito a ľavačkou otvoril skóre, už pred polčasovým hvizdom však musel autora presného zásahu vystriedať Kornel Saláta. "U Gorosita bolo podozrenie na ľahší otras mozgu, no vyšetrenia to nepreukázali a bude v poriadku," dodal Švehlík.

 

Na 2:0 zvýšil v 35. min Adam Zreľák, ktorý s prehľadom hlavičkou využil ponúknutú príležitosť po tom, ako rýchly Podaný prenikol stredom ihriska a odcentroval z kraja pokutového územia. Zreľák mal viacero možností, iné nezužitkoval. Napríklad už v 4. min sa po vysunutí od kapitána Marka Milinkoviča rútil sám na hosťujúceho brankára Joseho Bellida, ale ani na dva razy nedostal loptu za jeho chrbát. "Sme radi, že sme neinkasovali a pridali ďalšie góly. Síce ich mohlo byť viac, no sme radi aj za tri. Mal som niekoľko šancí, padla aspoň jedna. V ďalších vystúpeniach sa musí zlepšiť moja efektivita," uviedol Zreľák.

 

Konečný výsledok 3:0 stanovil v 67. min premeneným pokutovým kopom navrátilec do základnej zostavy "belasých" Róbert Vittek. Gólmana protivníka poslal na opačnú stranu a skóroval prízemnou strelou k žrdi. "Teší ma víťazstvo aj gól. Môj výkon nebol ideálny, ale mám ešte dostatok času a verím, že sa bude zlepšovať. Hernú prax neoklamete. Dôležitý je kolektívny rezultát, málokto dnes postúpi so skóre 9:0. Na jedenástky sme traja, Milinkovič, Zreľák a ja. Rozhodli sme sa podľa toho, kto sa ako cítil," zareagoval 33-ročný skúsený zakončovateľ.

 

Čisté konto môže hriať brankára Slovana Martina Krnáča. "Aj takýto súper si dokázal vypracovať príležitosti. Mňa teší, že sme sa ďalej dostali na nulu, tá je pre každého strážcu troch žrdí odmenou," radoval sa Krnáč. Ten čelil najnebezpečnejšej situácii v 38. min po priamom kope gibraltárskeho útočníka Christiana Toncheffa: "Zvládli sme to. Gólman tam stojí, aby niečo chytil." Krnáčovi od druhého predkola EL pribudne konkurencia v podobe Jána Muchu: "Nechcem mu nič ukazovať, snažím sa v každom predstavení byť čo najlepší. S Jankom dobre vychádzame a podporujeme sa. Určite to tak bude i naďalej."

 

Spomenutá príležitosť zo štandardnej situácie mrzela kouča hostí Juana Fernándeza: "Som spokojný z toho pohľadu, že sme dosiahli lepší výsledok ako na domácom ihrisku. Páčil sa mi náš výkon. Odchádzame so sladkokyslým pocitom. Hra bola dobrá a bolo badať progres oproti predchádzajúcemu súboju. Škoda, že sme si nepripísali ani jeden presný zásah."

 

"Slovanisti" narazia na ďalšieho oponenta s menovkou College v názve - University College Dublin. Tento tím reprezentuje Írsko v pohárovej Európe na základe rebríčka fair-play. Síce skončil až tretí v národnom meradle, dve najslušnejšie družstvá Dundalk a St. Patrick's Athletic si v minulom ročníku 2014 hranom systémom jar - jeseň vybojovali miestenky vďaka umiestneniam v lige. UCD aktuálne účinkuje v druhej najvyššej domácej súťaži, keďže minulý rok neuspel v baráži o prvoligovú príslušnosť v dvojzápase s Galway United. Úvodný duel odohrajú "belasí" 16. júla doma na bratislavských Pasienkoch, odvetu o týždeň neskôr 23. 7. vonku.

 

"Tešíme sa, prvý zápas máme doma. Urobíme všetko, aby sme neinkasovali a strelili pár gólov. V odvete sa pokúsime zvíťaziť alebo udržať priaznivý výsledok," tvrdil bývalý futbalista MFK Ružomberok Zreľák. "Teraz si už nevyberieme, nikto nebude ľahký. Treba sa poctivo nachystať. Pevne dúfam, že pri troche šťastia môžeme preniknúť až do skupinovej fázy. Podľa môjho názoru je súčasné mužstvo Slovana kvalitnejšie než lanské. Chce to ešte čas na zohranie, verím, že sa budeme stále zlepšovať a robiť radosť divákom," doplnil Vittek. "Boli názory, že Íri budú prijateľnejší. Ja som to neanalyzoval. Je nutné podotknúť, že to bude najmä o nás. Tento súper bude o level vyššie než protivník v prvom predkole, musíme zapracovať," upozornil Krnáč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies