EL: V šestnásťfinále možno aj súboj Hamšík - Stoch

NETKY.SK • 13 December 2013, 13:29 • 2 min
EL: V šestnásťfinále možno aj súboj Hamšík - Stoch

NYON - V sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) sa v pondelok 16. decembra o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone uskutoční žreb šestnásťfinále a osemfinále Európskej ligy 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Do vyraďovacej fázy postúpili prvé dva tímy z každej základnej skupiny a doplnili ich tretie mužstvá z tabuliek eliminačných skupín Ligy majstrov. Víťazi skupín kontinentálneho pohára číslo dva figurujú medzi nasadenými, tímy z druhých pozícií sú nenasadené. Štyria účastníci z Ligy šampiónov s lepšou bilanciou sú tiež nasadení, zatiaľ čo zvyšní štyria bývalí účinkujúci v európskom pohári číslo jeden nie. 

Z prvých miest EL 2013/2014 postúpili ďalej FC Valencia, PFC Ludogorec Razgrad, Red Bull Salzburg, Rubin Kazaň, ACF Fiorentina, Eintracht Frankfurt, KRC Genk, FC Sevilla, Olympique Lyon, Trabzonspor, Tottenham Hotspur a AZ Alkmaar. Druhé priečky stačili na postup Swansea City, Černomorcu Odesa, Esbjergu fB, NK Maribor, Dnipru Dnepropetrovsk, Maccabi Tel Aviv, Dynamu Kyjev, Slovanu Liberec, Betisu Sevilla, Laziu Rím, Anži Machačkala a PAOK-u Solún. Nasadenými účastníkmi po "presune" z Ligy majstrov sú tiež SSC Neapol, Benfica Lisabon, Šachtar Doneck a FC Bazilej, nenasadenými Ajax Amsterdam, Juventus Turín, FC Porto a Viktoria Plzeň. Aj v EL, takisto ako v LM, platí, že v prvej časti vyraďovacej fázy sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej základnej skupiny a tej istej krajiny. 

V hre je aj viacero slovenských futbalistov. Dres Red Bullu Salzburg si oblieka ľavonohý univerzál Dušan Švento a v Neapole pôsobí ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík. Ich súpermi môžu byť tímy so slovenskou účasťou Slovan Liberec (Lukáš Hroššo, Ľuboš Kolár), PAOK Solún (Miroslav Stoch) či Viktoria Plzeň so štvoricou slovenských reprezentantov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš, Marek Bakoš. V Ajaxe Amsterdam pôsobí mládežnícky reprezentant SR Stanislav Lobotka, ten však nastupuje za "béčko" tohto slávneho holandského klubu. 

Nasadené mužstvá budú mať v šestnásťfinále výhodu domáceho prostredia v odvetných dueloch. Prvé zápasy sa uskutočnia 20. februára, odvety sú na programe o týždeň neskôr (27. 2.). V osemfinále (prvé duely sa hrajú 13. 3., odvety 20. marca, pozn.) už neplatia žiadne obmedzenia, stretnúť sa môže každý s každým. Finále Európskej ligy 2013/2014 sa uskutoční 14. mája 2014 na štadióne Juventusu Turín. 

Zoznam účastníkov šestnásťfinále Európskej ligy 2013/2014 vo futbale: 

Nasadené mužstvá: FC Valencia (Šp.), PFC Ludogorec Razgrad (Bul.), Red Bull Salzburg (Rak.), Rubin Kazaň (Rus.), ACF Fiorentina (Tal.), Eintracht Frankfurt (Nem.), KRC Genk (Belg.), FC Sevilla (Šp.), Olympique Lyon (Fr.), Trabzonspor (Tur.), Tottenham Hotspur (Angl.), AZ Alkmaar (Hol.), SSC Neapol (Tal.), Benfica Lisabon (Portug.), Šachtar Doneck (Ukr.), FC Bazilej (Švaj.) 

Nenasadené mužstvá: Swansea City (Angl.), Černomorec Odesa (Ukr.), Esbjerg fB (Dán.), NK Maribor (Slovin.), Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.), Maccabi Tel Aviv (Izr.), Dynamo Kyjev (Ukr.), Slovan Liberec (ČR), Betis Sevilla (Šp.), Lazio Rím (Tal.), Anži Machačkala (Rus.), PAOK Solún (Gréc.), Ajax Amsterdam (Hol.), Juventus Turín (Tal.), FC Porto (Portug.), Viktoria Plzeň (ČR) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona