EL: V šestnásťfinále môže dôjsť k súboju Hamšík - Škrtel

NETKY.SK • 12 December 2014, 10:15 • 2 min
EL: V šestnásťfinále môže dôjsť k súboju Hamšík - Škrtel

ZŰRICH - Záverečné 6. kolo ukončilo maratón 144 zápasov v skupinovej fáze futbalovej Európskej ligy, ktorý určil 32 postupujúcich do jarného šestnásťfinále.

slovakia

left justify in out

Na pondelkový žreb (15. 12. od 13.00 h SEČ) sa môžu tešiť zástupcovia 17 krajín. Dvanásť víťazov skupín a štyri najlepšie umiestnené tímy z tretích miest v Lige majstrov budú figurovať medzi nasadenými. Znamená to, že sa určite stretnú v 1. kole vyraďovacej fázy s 12 tímami z druhých miest skupinovej fázy EL, resp. zostávajúcimi mužstvami z tretích miest zo skupinovej fázy LM. Zároveň musí byť dodržané pravidlo o tom, že na seba nemôžu naraziť tímy z rovnakej krajiny ani tie, ktoré hrali proti sebe v základnej skupine. UEFA tiež rozhodla o tom, že proti sebe nemôžu nastúpiť kluby z Ruska a Ukrajiny.

 

Vzhľadom na vyššie uvedené pravidlá hry prichádza do úvahy z pohľadu slovenského fanúšika atraktívny súboj SSC Neapol - FC Liverpool, v ktorom by mohli proti sebe nastúpiť reprezentační ťahúni Marek Hamšík a Martin Škrtel. Neapol sa stal víťazom I-skupiny EL a Liverpool z 3. priečky v B-skupine LM pokračuje do šestnásťfinále EL. 

 

Až záverečné 6. kolo rozhodlo o tom, že v šestnásťfinále EL nebude chýbať ani obhajca titulu FC Sevilla. Španielsky tím si vybojoval postup z druhého miesta v G-skupine v priamom súboji s chorvátskym HNK Rijeka. Postupový gól strelil v 20. min Denis Suárez a Sevilla vyhrala piaty domáci zápas v rade vo futbalovej Európe v domácom prostredí. "Bolo to náročné, ale postup máme vo vrecku a to jediné sa ráta. Som vďačný za gól, ktorý je môj prvý v európskej pohárovej súťaži. Moje sebavedomie pôjde teraz hore,“ cituje 20-ročného Suáreza server UEFA. 

 

Záver skupinovej fázy premenili na postup aj tímy Villarreal, FC Turín, EA Guingamp, Young Boys bern a VfL Wolfsburg. Z pohľadu celkového účinkovania najúspešnejším tímom diania v skupinách bolo Dinamo Moskva aj v zostave so Slovákom Tomášom Hubočanom. Ten odohra celé stretnutie pri záverečnom triumfe Dinama na trávniku Eindhovenu 1:0. Rusí zvíťazili v E-skupine vo všetkých šiestich zápasoch a postúpili s plným počtom 18 bodov a skóre 9:3. 

 

Iba jednu remízu popri piatich víťazstvách si v D-skupine pripísali hráči rakúskeho FC Salzburg a bez prehry zostali aj Borussia Mőonchengladbach v A-skupine, FC Bruggy v B-skupine, Besiktas Istanbul v C-skupine a Inter Miláno v F-skupine (všetci bilancia 3-3-0). Jednu prehru popri piatich víťazstvách zaznamenali hráči Legie Varšava, ktorí sa stali víťazmi L-skupiny. Poliaci v zostave s osvedčeným slovenským duom, čiže brankárom Dušanom Kuciakom a stredopoliarom Ondrejom Dudom, zvíťazili na záver svojho účinkovania v L-skupine nad Trabzonsporom 2:0. Kuciak odchytal celé stretnutie a Duda bol na ihrisku do 88. min. "Som veľmi spokojný s tým, ako sme odohrali skupinovú fázu. Teším sa na pondelkový žreb, želal by som si Liverpool," povedal Ondrej Duda pre oficiálny server UEFA. 

 

Na opačnom póle úspešnosti v skupinovej fáze sa krčia Slovan Bratislava a Metalist Charkov, ktorí v šiestich zápasoch nezískali ani bod. Z mikrosúboja nemohúcnosti vychádza lepšie Charkov, ktorý strelil 3 goly a inkasoval 10, zatiaľ čo Slovan ukončil skupinovú fázu s gólovou bilanciou 1:20. 

Žreb šestnásťfinále: 
Nasadené tímy: VfL Borussia Mönchengladbach (Nem.), Club Bruggy KV (Belg.), Besiktas JK Istanbul (Tur.), FC Salzburg (Rak.), Dinamo Moskva (Rus.), Inter Miláno (Tal.), Feyenoord Rotterdam (Hol.), Everton Liverpool (Angl.), SSC Neapol (Tal.), Dynamo Kyjev (Ukr.), ACF Fiorentina (Tal.), Legia Varšava (Poľ.), Olympiacos Pireus (Gr.), Sporting Lisabon (Portug.), Athletic Bilbao (Šp.), Zenit Petrohrad (Rus.) 

Nenasadené tímy: Villarreal CF (Šp.), FC Turín (Tal.), Tottenham Hotspur (Angl.), Celtic Glasgow (Škót.), PSV Eindhoven (Hol.), Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.), FC Sevilla (Šp.), VfL Wolfsburg (Nem.), Young Boys Bern (Švaj.), Aalborg BK (Dán.), EA Guingamp (Fr.), Trabzonspor (Tur.), RSC Anderlecht Brusel (Belg.), AFC Ajax Amsterdam (Hol.), Liverpool FC (Angl.), AS Rím (Tal.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies