EL: V šestnásťfinále bude v hre aj viacero Slovákov

NETKY.SK • 18 Február 2015, 07:35 • 2 min
EL: V šestnásťfinále bude v hre aj viacero Slovákov

BRATISLAVA - Futbalová Európska liga 2014/2015 vo štvrtok načne vyraďovaciu časť prebiehajúceho ročníka prvými zápasmi šestnásťfinále.

slovakia

left justify in out

Anglický klub FC Liverpool, ktorého dres si oblieka aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, sa bude snažiť napraviť si reputáciu v európskom pohári číslo dva po vypadnutí z Ligy majstrov. Na štadión Anfield zavíta turecký Besiktas Istanbul. Liverpoolu sa v dlhodobej anglickej ligovej súťaži nedarí nadviazať na minuloročné výsledky a aktuálne figuruje v tabuľke Premier League na 7. mieste. Tréner LFC Brendan Rodgers teda vidí v Európskej lige šancu kvalifikovať sa do budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Ako je známe, v sezóne 2015/2016 má zaručenú miestenku v LM aj víťaz tohtoročnej EL.

 

"Európsku ligu neberieme ako podradnú súťaž. Na zápasy sa tešíme. Chceli by sme v tejto sezóne získať nejakú trofej. Európska liga je stále veľmi prestížna súťaž, miestenka do Ligy majstrov ju robí ešte atraktívnejšou," vyhlásil Rodgers pre televíznu stanicu ESPN. Anglickému klubu bude chýbať Srb Lazar Markovič, ktorý si nezahrá v štyroch stretnutiach v európskych pohároch za vylúčenie v decembrovom stretnutí Ligy majstrov proti FC Bazilej (1:1). Otázny je aj štart kapitána Stevena Gerrarda. 

 

Ďalšiu zaujímavú konfrontáciu prinesie zápas Trabzonsporu proti SSC Neapol. Taliansky zástupca bol v jesennej skupinovej fáze jedným zo súperov slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava. Trabzonspor čelil talianskemu tímu v šestnásťfinále tejto súťaže aj pred rokom. Mužstvo z mesta na pobreží Čierneho mora vtedy dvakrát podľahlo Juventusu Turín 0:2 a so súťažou sa rozlúčilo. Štart slovenského stredopoliara Neapola Mareka Hamšíka v spomenutom dueli je však podľa talianskych médií ohrozený. Hamšík nedohral víkendový zápas Serie A v Palerme pre indispozíciu pravého stehenného svalu. 

 

Dinamo Moskva s Tomášom Hubočanom zabojuje o postup medzi najlepších šestnásť mužstiev s belgickým Anderlechtom Brusel. Moskovský klub ako jediný účastník EL nestratil v skupinovej fáze ani bod. 

 

Legia Varšava nastúpi vo štvrtok na pôde slávneho Ajaxu Amsterdam. Z dvojice Slovákov v kádri poľského mužstva zasiahne do hry s najväčšou pravdepodobnosťou len brankár Dušan Kuciak. Stredopoliar Ondrej Duda laboruje od konca januára so zranením pravej nohy. 

 

Obhajca trofeje FC Sevilla bude čeliť silnému družstvu z nemeckej I. bundesligy Borussii Mönchengladbach. Kormidelníkovi Andalúzanov Unaiovi Emerymu vypadli zo zostavy pre zdravotné problémy štyria dôležití hráči: brankár Beto, obranca Coke, stredopoliar Stéphane Mbia a útočník Iago Aspas. Ďalší z adeptov na celkové víťazstvo Tottenham Hotspur privíta toskánsky klub AC Fiorentina. 

Odvetné stretnutia sú na programe vo štvrtok 26. februára. 

Program štvrtkových prvých stretnutí šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2014/2015 (časy sú SEČ), odvety sú na programe 26. februára 2014: 


19.00 h: Young Boys Bern (Švaj.) - FC Everton (Angl.), rozhoduje: Kulbakov (Biel.) 
19.00: FC Turín (Tal.) - Athletic Bilbao (Šp.), rozhoduje: Koukoulakis (Gréc.) 
19.00: VfL Wolfsburg (Nem.) - Sporting Lisabon (Portug.), rozhoduje: Yefet (Izr.) 
19.00: Aalborg BK (Dán.) - FC Bruggy (Belg.), rozhoduje: Hagen (Nór.) 
19.00: Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) - Olympiakos Pireus (Gréc.), rozhoduje: Schörgenhofer (Rak.) 
19.00: Trabzonspor (Tur.) - SSC Neapol (Tal.), rozhoduje: De Sousa (Portug.) 
19.00: AS Rím (Tal.) - Feyenoord Rotterdam (Hol.), rozhoduje: Hategan (Rum.) 
19.00: PSV Eindhoven (Hol.) - Zenit Petrohrad (Rus.), rozhoduje: Tagliavento (Tal.) 
21.05: FC Liverpool (Angl.) - Besiktas Istanbul (Tur.), rozhoduje: Marciniak (Poľ.) 
21.05: Tottenham Hotspur (Angl.) - AC Fiorentina (Tal.), rozhoduje: Velasco Carballo (Šp.) 
21.05: Celtic Glasgow (Škót.) - Inter Miláno (Tal.), rozhoduje: Vad (Maď.) 
21.05: FC Sevilla (Šp.) - Borussia Mönchengladbach (Nem.), rozhoduje: Stavrev (Mac.) 
21.05: Ajax Amsterdam (Hol.) - Legia Varšava (Poľ.), rozhoduje: Eriksson (Švéd.) 
21.05: Anderlecht Brusel (Belg.) - Dinamo Moskva (Rus.), rozhoduje: Zwayer (Nem.) 
21.05: EA Guingamp (Fr.) - Dynamo Kyjev (Ukr.), rozhoduje: Vinčić (Slovin.) 
21.05: FC Villarreal (Šp.) - Red Bull Salzburg (Rak.), rozhoduje: Madden (Škót.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies