EL: V Košiciach sa rozlúčia s Jonesovou a Fikielovou

NETKY.SK • 11 December 2014, 11:15 • 2 min
EL: V Košiciach sa rozlúčia s Jonesovou a Fikielovou

KOŠICE - Ani dva týždne pred Vianocami sa basketbalový zázrak v Košiciach nekonal. Slovenský ženský majster Good Angels si pred vyše trojtisícovou návštevou v Steel aréne pripísal očakávanú prehru proti "výberu sveta" v dresoch ruského UMMC Jekaterinburg (51:71), hoci po najlepšom domácom výkone v tejto euroligovej sezóne. Aspoň tak to videl tréner Maroš Kováčik.

slovakia

left justify in out

"Bol to náš najlepší zápas. Škoda, že sme v prvom polčase hrali so zbytočným strachom. Keď sme si vytvorili otvorené pozície na streľbu, a nebolo ich málo, akoby sme sa toho zľakli. A to nás limitovalo," vravel hodnotiaco Kováčik. Ako viackrát predtým bol kritický na legionárky, ale zároveň chválil mladé Slovenky vo svojom tíme. Štrnásť bodov Barbory Bálintovej a 11 doskokov Žofie Hruščákovej sú solídne euroligové čísla. 

 

"Slovenským hráčkam dávame šance, lebo si to zaslúžia. Barbora Bálintová odohrala na rozohrávke, dovolím si tvrdiť, zápas svojho života. Pevne však verím, že jej hranice sú ešte oveľa vyššie," podotkol Kováčik. Iba 19-ročná pivotka Žofia Hruščáková bola napriek 20-bodovej prehre spokojná. "Proti Jekaterinburgu to nie je zlé. Možno si niekto pred zápasom myslel, že s najlepším tímom Európy prehráme aj o 40 bodov, ale my sme naozaj zahrali dobre. Ak by sme tak hrali od začiatku sezóny, možno by sme boli dnes inde v tabuľke našej skupiny," vravela Hruščáková. 

 

Košičanky sa s piatimi prehrami a jedným víťazstvom krčia na predposlednom 6. mieste A-skupiny, ale v novom roku rozhodne nehodlajú najprestížnejšiu ženskú basketbalovú súťaž v Európe "zabaliť". Šanca na postup do vyraďovacej časti stále žije, stačí maličkosť - vyhrať v novoročnej odvete aspoň tri zápasy. Prispieť by k tomu mali aj zmeny v kádri, ktoré Good Angels avizujú. Z Košíc do konca roka odídu Asjha Jonesová a Katharina Fikielová. Prvá nesplnila úlohu stať sa nosnou hráčkou tímu v ofenzíve či defenzíve, vystúpenie druhej je veľkým sklamaním od začiatku sezóny. 

 

"Nemôžeme si dovoliť, aby bola zahraničná hráčka na lavičke a na palubovke potom brala minúty lepším Slovenkám. Za Jonesovú príde Crystal Langhorneová, o ktorú sme mali záujem už pred sezónou, ale musela na operáciu. Rovnako premýšľame o tom, že Zuzanu Žirkovú posunieme na post jednotky, aby sa uvoľnil priestor na krídle pre ďalšiu hráčku na krídle. Máme dosť manévrovacieho priestoru,“ podotkol Kováčik. Tréner verí, že jeho tím ešte v tejto zatiaľ neúspešnej sezóne zaberie. 

 

Najbližšie sa Košičanky predstavia 7. januára na palubovke poľského majstra Wisla Krakov, s ktorým doma prehrali 55:68. 

 

"Bodaj by sa to zlomilo. Pevne verím, že po tomto neúspešnom roku príde čas, keď v Eurolige opäť začneme nielen lepšie hrať, ale aj víťaziť,“ zaželal si Kováčik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona