EL: V Istanbule lietali fľaše, ukázal sa aj námorník Putin

NETKY.SK • 17 Február 2016, 10:16 • 2 min
EL: V Istanbule lietali fľaše, ukázal sa aj námorník Putin

ISTANBUL - Rusko-turecké napätie sa z diplomatickej sféry prenieslo aj na scénu futbalovej Európskej ligy. Už pred utorkovým zápasom šestnásťfinále medzi Fenerbahce Istanbul a Lokomotivom Moskva pristálo niekoľko sklených fliaš na autobuse s hosťujúcim tímom.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala v blízkosti Ülker štadióna štadióna troch výtržníkov, boli vraj pod vplyvom alkoholu a na autobuse spôsobili iba menšie škody. Väčšmi zavaril svojmu zamestnávateľovi stredopoliar Dmitrij Tarasov, keď si po skončení zápasu vyzliekol dres. Pod ním mal biele tričko s portrétom ruského prezidenta Vladimira Putina v námorníckej rovnošate a nápisom "Najslušnejší prezident" v azbuke. Európska futbalová únia (UEFA) politický obsah podobných odkazov netoleruje, ale 28-ročný futbalista v tom nevidí problém. "Je to môj prezident. Vážim si ho a rozhodol som sa dať najavo, že som vždy pripravený vyjadriť mu podporu. Tie slová na tričku vystihujú všetko, čo som chcel povedať," povedal Tarasov pre ruskú agentúru R-Sport.

 

Vzťahy medzi krajinami sú na bode mrazu od novembra minulého roku, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády proti povstalcom. Ruská diplomacia odpovedala uvalením sankcií vrátane zákazu dovozu niektorých tovarov z Turecka. UEFA napriek tomu neprikročila k opatreniam, ktoré by zamedzili vzájomným zápasom na klubovej či reprezentačnej úrovni.

 

Fenerbahce Istanbul v predsunutom prvom stretnutí šestnásťfinále zdolal Lokomotiv Moskva 2:0. Výsledok dvoma gólmi zariadil brazílsky stredopoliar Josef de Souza. V drese hostí absolvoval plných deväťdesiat minút stredný obranca slovenskej reprezentácie Ján Ďurica. Odveta je na programe vo štvrtok 25. februára v hlavnom meste Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona