EL: Trnavský kapitán Mikovič si poplakal, Karhan nemal hráčom čo vyčítať

NETKY.SK • 5 August 2016, 11:51 • 2 min
EL: Trnavský kapitán Mikovič si poplakal, Karhan nemal hráčom čo vyčítať

TRNAVA - Slovenský futbal mohol mať v play off Európskej ligy UEFA 2016/2017 dvojčlenné zastúpenie, záverečný boj o skupinovú fázu sa však bude týkať len dvojnásobného držiteľa domáceho double AS Trenčín. Trnavský Spartak totiž nezvládol odvetný duel 3. predkola proti Austrii Viedeň, do ktorého vstupoval s náskokom 1:0 a silno podporovaný vypredaným Štadiónom Antona Malatinského. Ani vyše 17-tisícová kulisa však nedohnala "bílích andelov" do vytúženého play off.

slovakia

left justify in out

Spartak pritom drvivú väčšinu zápasu držal postupové karty vo svojich rukách, lenže zásah striedajúceho žolíka Kevina Friesenbichlera z 88. minúty vo fáze hry Austrie na vabank napokon poslal zápas do predĺženia. V ňom gól nepadol a na rad prišli jedenástky, v ktorých ako jediný zaváhal domáci kapitán Martin Mikovič. Veľký bojovník a odchovanec trnavského klubu potvrdil, že je ozajstným "srdciarom". V očiach sa mu pri ďakovačke s divákmi i následne v mixzóne leskli slzy a bolo na ňom vidno, ako úprimne ho trápila premárnená postupová príležitosť.

 

"Vstúpili sme do zápasu excelentne šancou Tambeho, ktorú sme však nepremenili. Až do 88. minúty sme súpera držali na dištanc, gól nám strelil po skrumáži. V niektorých momentoch nás síce dostávala Austria pod tlak, ale nebola lepším tímom, skôr šťastnejším. Išli sme na dno síl a sme smutní, že sme vypadli. Musíme sa však rýchlo postaviť na nohy a zbierať body v lige," povedal Mikovič, ktorého tím čaká už v nedeľu dôležitý duel Fortuna ligy proti MŠK Žilina. Na margo jedenástkového rozstrelu, v ktorom ako jediný z desiatich exekútorov nepremenil svoj pokus, poznamenal: "Rozstrel? Každý hovorí, že je to lotéria a je to pravda. Ale ja viem, že som to nezvládol a preto vypadávame. Na nič sa nevyhováram, chcel som byť hrdina a teraz som, ani nechcem povedať čo...," sypal si "Miki" popol na hlavu. Napriek tomu sa jeho tímu ušiel potlesk na otvorenej scéne od vypredaného štadióna, ktorý ocenil úsilie spartakovcov.

 

Trnavčania tak neprešli cez tretiu prekážku v tohtoročnej edícii EL. Mužstvo pod taktovkou trénera Miroslava Karhana predtým vyradilo maltský Hibernians FC (3:0, 3:0) a Širak Gjumri z Arménska (1:1, 2:0). Austria bola súperom na kvalitatívne vyššej úrovni, ale rozhodne nie nezdolateľným. O postupe 24-násobného rakúskeho majstra rozhodli maličkosti. Uvedomoval si to aj kormidelník Spartaka M. Karhan, ktorý vo svojom "rodnom" klube začína svoju trénerskú kariéru: "Prevláda sklamanie, pretože sme boli veľmi blízko," priznal 40-ročný bývalý dlhoročný reprezentant. "Začali sme vynikajúco, hneď v druhej minúte sme mali veľkú šancu. Vyvíjalo sa to tak, ako sme chceli. Austria vsadila v závere na vysokých hráčov, nakopávané lopty a z toho sme napokon dostali gól. Ten bol pre nás ako rana do srdca. Predĺženie sme zvládli, čakali sme na nejaký brejk a ten prišiel, ale Martin Mikovič ho nepremenil. Penalty sú už len lotéria. Škoda, boli sme blízko k postupu. Chlapcom som však pred zápasom povedal, že bez ohľadu na to či postúpime alebo nie chcem, aby im ľudia zatlieskali. To sa stalo, takže ťažko im niečo vyčítať. S pôsobením v Európskej lige môžeme byť spokojní, pre takéto zápasy sa oplatí hrať futbal," dodala ikona trnavského klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies