EL: Trnave budú v Arménsku chýbať Čonka aj Čögley

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 10:25 • 2 min
EL: Trnave budú v Arménsku chýbať Čonka aj Čögley

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Trnava nabehnú na anglický týždeň. Mužstvo trénera Miroslava Karhana čaká vo štvrtok v Arménsku proti FC Širak Gjumri prvý zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017. Už v nedeľu ich potom čaká úvodné ligové vystúpenie vo Fortuna lige na ihrisku Podbrezovej, následne domáca odveta so Širakom a prvý domáci ligový duel s DAC Dunajská Streda.

slovakia

left justify in out

Klub zo "slovenského Ríma" v prvom predkole hladko vyradil maltský Hibernians FC. Doma aj vonku vyhral 3:0. Teraz ale narazí na kvalitnejšieho súpera, tréner Širaku Vardan Bichachčjan má k dispozícii legionárov z Pobrežia Slonoviny, Nigérie či Srbska. V júni angažoval reprezentačného brankára Arménska Anatolija Ajvazova. V prvom predkole štvornásobný majster Arménska vyradil gruzínsky Dilla Gori po rozstrele zo značky 11 m, keď sa oba zápasy skončili nerozhodne 1:1.

 

Trnavčania odleteli do Arménska v stredu z Bratislavy. Kouča Karhana trápia zranenia obrancov Petra Čögleya a Matúša Čonku, prvého menovaného vyradil prasknutý meniskus, druhý si lieči problémy s chrbtom. "Bude to ťažšie, ale myslím si, že to dokážeme uhrať. V Podbrezovej môže nastúpiť päť až šesť čerstvých hráčov. Uvidíme, všetko bude záležať od výsledku a výkonu v Arménsku. Podľa toho sa zariadime," citovala kouča "andelov" oficiálna internetová stránka Trnavy. Nálada v kabíne je pred náročným programom pozitívna, čo potvrdil kapitán Martin Mikovič. "Náladu sme si spravili výbornú v odvete s Hibernians. Musíme to však korigovať, program začína byť nahustený, takže na nejakú zábavu nebude čas," uviedol Mikovič, o ktorého je údajne záujem v zahraničí.

 

Zápas zverila Európska futbalová únia (UEFA) rozhodcom z Kazachstanu. Ako hlavný ho povedie Arťom Kučin, na čiarach mu budú asistovať Jevgenij Belski a Sanžar Iskakov. Duel má výkop o 15.00 SELČ, v Arménsku bude o dve hodiny viac. Odveta je na programe v Trnave na Štadióne Antona Malatinského o týždeň vo štvrtok 21. júla o 20.15 h.

 

1. zápas 2. predkola EL 2016/2017, štvrtok 14. júla, 15.00 SELČ:

FC Širak Gjumri - Spartak Trnava

/rozhoduje: Arťom Kučin (Kazach.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies