EL: Trnavčania zvíťazili v Škótsku, dvojgólový Schranz

NETKY.SK • 1 August 2014, 07:22 • 2 min
EL: Trnavčania zvíťazili v Škótsku, dvojgólový Schranz

PERTH - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili nad škótskym tímom FC St. Johnstone na jeho trávniku v Perthe 2:1 vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA.

slovakia

left justify in out

Prevaha hostí vyústila v 34. minúte do úvodného gólu, o ktorý sa postaral Ivan Schranz. Rovnaký hráč po zmene strán pridal druhý presný zásah, ale "andelom" sa nepodarilo udržať sľubný náskok pred odvetou. V nadstavenom čase totiž po rohovom kope znížil domáci kapitán Dave Mackay. 
Odvetné stretnutie je na programe na budúci štvrtok 7. augusta o 19.00 h na štadióne v Zlatých Moravciach. Škóti musia streliť minimálne dva góly. 

Výsledok - 3. predkolo Európskej ligy 2014/2015 - štvrtok - prvý zápas: 
FC St. Johnstone (Škót.) - FC Spartak Trnava (SR) 1:2 (0:1) 
Góly: 90.+ Mackay - 34. a 63. Schranz, ŽK: 61. Easton, 71. G. Miller, 80. C. Kane - 21. Bortel, 58. Vlasko, rozhodovali: Gestranius - Aravirta, Alakare (všetci Fín.), 7001 divákov 

Zostavy: 
St. Johnstone: Mannus - G. Miller, Mackay, F. Wright, Easton - Scott Brown, C. Millar (29. G. McDonald) - Croft, Wotherspoon, O'Halloran (76. C. Kane) - MacLean 
Trnava: Rusov - Siva, Bortel, Martin Tóth, Čonka - E. Sabo, Casado - Janečka, Vlasko (78. J. Chovanec), Schranz (89. Mikinič) - Mikovič (61. M. Vyskočil) 
 

Územnú aj hernú prevahu v prvom polčase zužitkovali Trnavčania v 34. minúte. Po Vlaskovej prihrávke sa nepomýlil Schranz a hostia viedli. Rovnaký hráč mohol otvoriť skóre už štvrťhodinu predtým. Pri chuti bol okrem dvojice, čo sa postarala o gól, aj kapitán Janečka operujúci na pravom krídle. V drese domácich absentovala pre zranenie najväčšia ofenzívna hviezda Stevie May. 

 

Spartak znova udrel v 63. minúte, aktívny Schranz si doprial gólovú dupľu a výrazne znížil šance Škótov na postup ďalej. V nadstavenom čase však predsa pre nich vykresal nádej pred odvetou kapitán Mackay, ktorý sa presadil po rohu a upravil na konečných 1:2. 

Hlas: 
Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "V elektrizujúcej atmosfére sme odohrali excelentný prvý polčas, ktorý sme okorenili aj gólom. V druhej časti sme pridali ďalší zásah a dokonca Erik Sabo išiel sám na brankára a škoda, že to nepremenil. Domáci hrozili len zo štandardiek. V úplnom závere sme inkasovali, keď hostia hrali vabank a my sme doplatili na zlý odkop. Žiaľ, aj to sa stáva. Presvedčili sme sa, že máme kvalitu, aby sme cez St. Johnstone postúpili ďalej, hoci v domácej odvete to rozhodne nebudeme mať ľahké." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona