EL: Trnavčania nezaváhali na Malte

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 07:35 • 2 min
EL: Trnavčania nezaváhali na Malte

TA'QALI - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili na trávniku maltského tímu FC Hibernians 4:2 vo štvrtkovom prvom zápase 1. predkola Európskej ligy 2014/2015. Trnavčania viedli po prvom polčase už 3:0.

slovakia

left justify in out

Prvé dva presné zásahy zaznamenal v úvodnej štvrťhodine zápasu reprezentačný stredopoliar Erik Sabo. Tretí gól pridal Ján Vlasko. Po zmene strán domáci zdramatizovali stretnutie dvoma gólmi v rozpätí dvoch minút (49.-50.), ale víťazstvo Trnačanov poistil v 88. min striedajúci Tomáš Mikinič. 

Odveta je na programe budúci štvrtok 10. júla v Zlatých Moravciach (19.30 h). 

1. predkolo EL - prvý zápas - štvrtok: 
FC Hibernians (Malta) - Spartak Trnava (SR) 2:4 (0:3) 
Góly: 49. A. Cohen, 50. Failla - 11. a 13. E. Sabo (prvý z pok. kopu), 36. Vlasko, 88. Mikinič, ŽK: 38. Kristensen, 52. Failla - 28. Mikovič, ČK: 10. Pearson (Hibernians) za faul, rozhodoval: Whitby(Wales) 

Zostava Trnavy: Strapák - Siva (58. Bortel), Janečka, Martin Tóth, Čonka - K. Kuzma, E. Sabo - Špalek (55. Schranz), Vlasko, Ján Chovanec - M. Mikovič (74. Mikinič) 

Prvý dôležitý moment stretnutia nastal v 10. min. Domáci obranca Pearson nedovolene zastavil v pokutovom území Trnavčana Mikoviča a z nariadeného pokutového kopu Erik Sabo otvoril skóre - 0:1. Maltský hráč musel navyše po červenej karte zamieriť predčasne "pod sprchy". O dve minúty neskôr zahral rohový kop K. Kuzma a Sabo zvýšil na 2:0 pre Spartak. Domáci sa snažili dostať späť do zápasu, ale obrana hostí na čele s brankárom Strapákom odolávala. Naopak, zverenci trénera Juraja Jarábka pridali v 36. min tretí presný zásah zásluhou Vlaska - 0:3. 

 

Rovnako ako Spartak v prvom dejstve dvakrát v rýchlom slede sa dokázali presadiť na začiatku druhého polčasu domáci hráči. Najskôr v 49. min presne trafil kapitán A. Cohen a pár sekúnd po rozohratí znížil po priamom kope na rozdiel jediného gólu Failla. Hráčom Hibernians sa však už nepodarilo vyrovnať, naopak, v 88. pridal štvrtý gól Spartaka po spolupráci so Schranzom Mikinič. Trnavčania si pred budúcotýždňovou domácou odvetou vypracovali dobrú východiskovú pozíciu na postup do 2. predkola. 

Hlasy: 
Miroslav Karhan (športový riaditeľ Spartaka Trnava, zdroj: Rádio Slovensko): "Využili sme najmä to, že súperovi vylúčili už v 10. min hráča. Ujali sme sa vedenia z pokutového kopu a do konca prvého polčasu sme viedli už o tri góly. Trošku sme zaspali úvod druhého polčasu. Chlapci z toho boli otrasení, ale v 88. min Mikinič po kontre zvýšil na 4:2. Vo futbale je možné všetko, ale nemyslím si, že doma budeme mať vážnejšie problémy. V pohode by sme to mali uhrať."

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "V prvom rade ma teší, že sme na ihrisku kvalitného súpera a v náročných klimatických podmienkach strelili štyri góly. Na druhej strane ma mrzí, že sme inkasovali dva góly v krátkom časovom slede, to by sa nám nemalo stávať. Stále platí náš cieľ, že chceme postúpiť. V porovnaní so situáciou spred tohto zápasu sme v miernej výhode. Vieme, čo môžeme očakávať v odvete od súpera, ktorý bol silný zo štandardných situácií. Dobre sa na ne pripravíme, verím, že to zvládneme a postúpime."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona