EL: Trnava zdolala Zestafoni a je v 3. predkole

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 07:24 • 2 min
EL: Trnava zdolala Zestafoni a je v 3. predkole

ZLATÉ MORAVCE - Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 3. predkola Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete 2. predkola na štadióne v Zlatých Moravciach zvíťazili nad gruzínskym tímom FC Zestafoni 3:0.

slovakia

left justify in out

Keďže minulotýždňový prvý zápas sa skončil bezgólovou remízou, Spartak nastúpi 31. júla a 7. augusta škótskemu St. Johnstone, ktorý po dvoch remízach 1:1 vyradil švajčiarsky FC Luzern v penaltovom rozstrele. O obidva štvrtkové presné zásahy Spartaka v prvom polčase sa postaral Marek Janečka, po zmene strán pridal gólovú poistku z pokutového kopu po necelej hodine hry Erik Sabo. Trnavčania sa prezentovali kvalitnou hrou, v útoku boli efektívni a v obrane veľmi pozorní. 


Európska liga 2014/2015 - 2. predkolo - odveta: 


FC Spartak Trnava - FC Zestafoni (Gruz.) 3:0 (2:0) - hralo sa v Zlatých Moravciach - prvý zápas: 0:0, Trnava postúpila do 3. predkola 
Góly: 4. a 43. Janečka, 59. E. Sabo (z pok. kopu), ŽK: 27. Vlasko, 35. Schranz, 53. Janečka, 73. Mikovič - 85. Dolidze, 90.+ Šarikadze, rozhodovali: Kalkavan - Ok, Sesigüzel (všetci Tur.), 2940 divákov 

 

Zostavy: 
Trnava: Rusov - Siva, Martin Tóth, Bortel, Čonka - Janečka (73. Ján Chovanec), Casado, E. Sabo, Schranz (76. Špalek) - Vlasko - Mikovič (79. Mikinič) 
Zestafoni: B. Pavlovič - Gongadze (72. Grigašvili), Čelidze, R. Dos Santos, Guruli - Dolidze, Kuchijanidze, Šarikadze, Getsadze (53. Panculaja) - Dvali (46. Gvalia), Gelašvili 

Trnavčania začali aktívne a rýchlo otvorili skóre. V 4. min po akcii Čonku s Vlaskom ešte stačila gruzínska obrana loptu odvrátiť, ale iba k Schranzovi, ktorý našiel pred bránkou nabiehajúceho nekrytého Janečku - 1:0. Hostia otvorili hru a diváci sa mali na čo pozerať. Hráči Zestafoni hrozili najmä zo štandardných situácií a hrali na hranici povolenej agresivity. Po polhodine hry sa nepresadil ani na dvakrát pred Pavlovičom domáci Schranz. Hráči Trnavy dokázali podnikať nebezpečné protiútoky. V 43. min sa dostala zblokovaná vysoká lopta po strele Saba k Janečkovi, ktorý si ju spracoval a z voleja parádne trafil k pravej žrdi bránky Zestafoni - 2:0. 


Spartak hral aj v druhom polčase s veľkou chuťou. V 50. min mohol definitívne rozhodnúť Vlasko, ale jeho pätičku vyrazil len s námahou Pavlovič. V 59. min nariadil hlavný arbiter Kalkavan z Turecka pokutový kop, keďže hostia zahrali v šestnástke po rohu rukou. Erik Sabo nedal strelou pod brvno brankárovi gruzínskeho tímu žiadnu šancu - 3:0. Trnavčania sa potom stiahli do defenzívy a snažili sa o rýchly prechod do útoku. Domáci už dotiahli bez väčších problémov zápas do víťazného a postupového konca. 

Hlasy: 
Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): "Tento víťazný zápas sa mi hodnotí oveľa ľahšie ako súperovmu trénerovi. Na Zestafoni sme sa dobre pripravili. Rýchlym gólom sme dostali protivníka pod tlak a naša hra mala stúpajúcu fazónu. Chlapci veľmi chceli a túžili po víťazstve a postupe, čo aj splnili. Futbal sa divákom páčil, pochvala patrí celému kolektívu. Vysoko hodnotím výkon Casada, svojou hrou pútal a bol motorom mužstva." 

George Geguchadze (tréner FC Zestafoni): "Dnes to bol dobrý zápas len pre jedno mužstvo - Trnavu. Pre nás tento duel nemal nič spoločné s futbalom. Dopustili sme sa hrubých chýb, za čo sme pykali. Z hry Spartaka sa musíme poučiť do budúcnosti, aby sme sa zlepšili, najmä v hernej, kombinančnej činnosti a v koncovke." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies