EL: Trnava v 2. predkole a v oslabení zdolala Linfield

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 00:48 • 2 min
EL: Trnava v 2. predkole a v oslabení zdolala Linfield

ZLATÉ MORAVCE - Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili nad severoírskym vicemajstrom FC Linfield 2:1 (2:1) vo štvrtkovom úvodnom stretnutí druhého predkola Európskej ligy 2015/2016.

slovakia

left justify in out

 Na trávniku v Zlatých Moravciach sa "andeli" v 16. min ujali vedenia gólom Erika Saba z pokutového kopu, za hostí priebežne vyrovnal v 21. min peknou strelou z priameho kopu David Kee. V 35. min však Martin Mikovič opäť naklonil misky váh na stranu Spartaka. Domácich tesne pred odchodom do kabín oslabil srbský stopér Miloš Nikolič, ktorý dostal od ruského hlavného rozhodcu Michaila Vilkova druhú žltú a následne aj červenú kartu.
Po zmene strán sa napriek úsiliu oboch tímov skóre nezmenilo, niečo viac ako 3000 divákov na štadióne FC ViOn už gól nevidelo. Zápas bol dosť nervózny, hlavný arbiter len v druhom polčase ukázal sedem žltých kariet. Víťaznú premiéru v trnavskom drese absolvoval argentínsky defenzívny stredopoliar Aldo Baéz. Ten prišiel do Spartaka na ročné hosťovanie z českej Slavie Praha.

 

Odvetný duel týchto dvoch súperov sa uskutoční o týždeň 23. júla o 20.45 h SELČ (19.45 h miestneho času) v severoírskom Belfaste. Zverenci trénera Juraja Jarábka si vezú na "ostrovy" tesný jednogólový náskok.

Európska liga 2015/2016 vo futbale - druhé predkolo - prvé stretnutie - štvrtkový výsledok:

FC Spartak Trnava (SR) - FC Linfield (Sev. Ír.) 2:1 (2:1) - hralo sa v Zlatých Moravciach
Góly: 16. E. Sabo (z pok. kopu), 35. Mikovič - 21. Kee, ŽK: 19. Miloš Nikolič, 64. Baéz, 78. Bortel - 64. Hegarty, 68. R. Clarke, 73. M. Clarke, 81. Lowry, 89. Haughey, ČK: 44. Miloš Nikolič (Trnava) po 2. ŽK, rozhodoval: Michail Vilkov (Rus.), 3220 divákov
Zostavy:
Trnava: A. Jakubech - Martin Tóth (70. Greššák), Miloš Nikolič, Godál, Čonka - Casado (64. Mikinič), Baéz - Halilovič, E. Sabo, Mikovič - Harba (46. Bortel)
FC Linfield: Ross Glendinning - Reece Glendinning, Haughey, Hegarty, M. Clarke - Sproule, Kee, Lowry, Burns (57. R. Clarke) - Waterworth, Bates

Hlasy:
Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): "Mužstvo FC Linfield má svoju kvalitu. My sme sa na tento zápas poctivo pripravili, v stretnutí sme si vypracovali príležitosti, tie však treba premeniť. Vstup do duelu sme mali dobrý, hlavička Haliloviča v 2. min opečiatkovala brvno. Následná premenená jedenástka nám zdvihla náladu. Severoírsky súper behal, bránil, čakal na kontry či štandardky. Po jednej z nich peknou strelou vyrovnal. Najviac nám uškodilo vylúčenie Nikoliča, museli sme preskupiť sily. Chýbali nám Schranz, zranený Cléber, ktorý bude mimo hry osem týždňov, i Vlasko. Baéz rotoval, ako bolo treba, v premiére v našom drese predviedol solídny výkon. Za nami je iba prvý polčas, čaká na nás ešte odveta. Urobíme v nej všetko, aby sme dosiahli cielený postup.“

Warren Feeney (tréner FC Linfield): "Z oboch strán sme videli dobrý futbal. S výsledkom som spokojný. Horšie je to s penaltou domácich a naším vyrovnávajúcim gólom na 2:2, ktorý vraj bol z ofsajdu. Celú sezónu hráme systémom 4-4-2, čo sme produkovali i teraz proti Trnave. Sústredili sme sa sami na seba, aj keď sme vedeli, že Spartak má kvalitné družstvo. Tešil som sa na Vlaska, a keď som sa dozvedel, že už za Trnavu nehrá, bol som prekvapený. V odvete urobíme maximum, aby sme postúpili ďalej."

Erik Sabo (stredopoliar a autor prvého gólu Spartaka Trnava): "Mali sme viacero príležitostí, ktoré sme nevyužili. Naštartovala nás penalta, strelili sme z nej vedúci gól. Na druhej strane, škoda vylúčenia tesne pred polčasovou prestávkou a vyrovnávajúceho gól protivníka. Hostia boli v druhom dejstve futbalovejší a úspešnejší v osobných súbojoch. Keď toto v odvete v Severnom Írsku zlepšíme, dostaneme sa ďalej."

Aldo Baéz (stredopoliar Spartaka Trnava): "Zápas proti Linfieldu hodnotím pozitívne, pretože sme zvíťazili. Myslím si však, že sme mali na viac. Boli sme lepší, ale červená karta nás zaskočila. Dostali sme sa pod tlak. Do odvety je výsledok otvorený, do Severného Írska odcestujeme s cieľom postúpiť."

Matúš Čonka (obranca Spartaka Trnava): "Stretnutie sme začali dobre. Už v 3. min sme mohli viesť 2:0, stačilo trafiť bránku. Mali sme ešte ďalšie stopercentné šance. Potom sme poľavili, ale Mikovič ukázal, v čom je dobrý. Vyrovnávajúci gól z ich strany bol perfektne zahraný. Následne sme zvýšili pohyb, z čoho vyplynul druhý presný zásah v sieti súpera. Vylúčenie Nikoliča podľa mňa bolo nezmyselné, čo ovplyvnilo našu hru po zmene strán. Výsledok je pozitívny, no škoda inkasovaného gólu. Severoírsky oponent bude cítiť v domácom prostredí šancu, ale my sa na odvetu pripravíme a budeme chcieť postúpiť."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies