EL: Trnava po dvoch remízach do 2. predkola

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 07:09 • 2 min
EL: Trnava po dvoch remízach do 2. predkola

ZLATÉ MORAVCE - Futbalisti Spartaka Trnava hrali nerozhodne s FK Olimpic Sarajevo 0:0 vo štvrtkovej odvete I. predkola Európskej ligy (EL) 2015/2016 v Zlatých Moravciach.

slovakia

left justify in out

Po remíze 1:1 pred týždňom v hlavnom meste Bosny a Hercegoviny postúpili "andeli" ďalej zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na súperovej pôde. Na zverencov trénera Juraja Jarábka čaká v 2. predkole EL severoírsky klub FC Linfield: prvý duel sa uskutoční 16. 7. opäť v Zlatých Moravciach (pre rekonštrukciu štadióna v Trnave), odveta bude 23. júla v Severnom Írsku.


Vo štvrtkovom večernom odvetnom dueli na trávniku FC ViOn prevládala nervozita. Hlavný arbiter Rob Rogers z Írska ukázal až jedenásť žltých kariet. Obidve mužstvá chceli skórovať a postúpiť, ale chýbala im presnejšia finálna prihrávka a najmä zakončenie. V prvom polčase vyslal jedinú priamu strelu na bránku v 34. min domáci Halilovič, no Hamzič bol pripravený. Po zmene strán nenamierili presne Trnavčania Godál ani Sabo, v 69. min Vlasko strelil vedľa. Špílmacher Spartaka sa ocitol v dobrej pozícii v 71. min, no Hamzič jeho prudký pokus zlikvidoval. Onedlho sa nepodarilo skórovať ani Casadovi. Hráči úradujúceho víťaza Pohára Bosny a Hercegoviny odpovedali priamym kopom v 78. min z kopačky kapitána Muharemoviča, ktorý však išiel nad. Svoje šance potom nevyužili striedajúci domáci hráči Harba a ani Schranz. V závere zachránil postup Trnavy brankár Jakubech, keď na neho v 88. min sám postupoval Pandža, ale iba 18-ročný gólman Spartaka sa vyznamenal.

Európska liga - odveta 1. predkola - štvrtok:
FC Spartak Trnava (SR) - FK Olimpic Sarajevo (Bos. a Herc.) 0:0 - prvý zápas 1:1, do druhého predkola EL postúpila Trnava
ŽK: 15. Mikovič, 21. Martin Tóth, 45.+ Vlasko, 90.+ A. Jakubech - 21. Bogičevič, 25. Muharemovič, 27. Handžič, 45.+ Smajič, 71. Regoje, 84. Raščič, 89. Karič, rozhodoval: Rob Rogers (Ír.), 3011 divákov

Zostavy:
Spartak Trnava: A. Jakubech - Martin Tóth, Godál, Miloš Nikolič, Čonka - Casado - Halilovič (58. Schranz), E. Sabo, Cléber (10. Harba) - Vlasko (90. Greššák) - Mikovič
Olimpic Sarajevo: Hamzič - Gligorov, Regoje, Bogičevič, Merajič - Muharemovič, Handžič (80. Jusufovič) - Pandža, Smajič (55. Karič), Brkovič (65. Stefan) - Raščič

Hlasy:
Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): "Pre nás to bol psychicky veľmi náročný zápas. My sme v plnej príprave a účasť v Európskej lige berieme ako bonus. Súper zo Sarajeva bol motivovaný aj spomienkou na obete v Srebrenici. Olimpic vyhral domáci pohár, disponuje dobrým mužstvom, ktoré je agresívne, rýchle a takticky disciplinované. Podarilo sa nám však ich hráčov ubrániť. Dnes nás podržal brankár Jakubech, futbal je však tímová hra. Musím poďakovať všetkým chlapcom za výkon a bojovnosť do poslednej minúty. Už v 10. min musel pre zranenie opustiť ihrisko Cléber. Nevyzerá to s ním dobre, pravdepodobne pôjde v jeho prípade o zlomenú nohu. Škoda, že Sabo, Casado či Harba nevyužili šance. Chlapcom však nemám čo vyčítať. Bosniansky súper nemal čo stratiť, bojoval do poslednej minúty. Teší ma postup do 2. predkola Európskej ligy, na ktoré sa tiež musíme kvalitne pripraviť."

Mirza Varešanovič (tréner FK Olimpic Sarajevo): "Chceli sme postup darovať Srebrenici, mali sme motív naviac. Európska futbalová únia si zakladá na fair-play, ale Trnava to dnes neukázala a nedodržala. Domáci naťahovali čas, nezakopli loptu do autu, keď hráč leží na zemi. Nechápem to. Pokiaľ ide o samotný dvojzápas, mám veľký rešpekt k Spartaku, ale lepšie mužstvo vypadlo. V prvom meraní síl i odvete sme ukázali na trávniku viac, no futbal je už taký. Nemali sme šťastie. V 88. min sme mali príležitosť na rozhodujúci gól, čo sme nevyužili. Stálo nás to postup. Trnave želám veľa úspechov i šťastia v ďalšom predkole."

Adam Jakubech (brankár Spartaka Trnava): "Myslím si, že sme zaslúžene postúpili, pretože sme boli celý zápas lepším mužstvom. Hostia v podstate nemali počas duelu vážnejšiu šancu, až na 88. min. Nemyslím si, že som pred vypadnutím zachránil v závere zápasu tím ja sám, celé mužstvo hralo dobre takticky. Nikdy som v kariére nezažil, aby fanúšikovia skandovali moje meno. Bol to úžasný pocit. Dávam klobúk dolu pred trnavskými priaznivcami."

Ján Vlasko (stredopoliar Spartaka Trnava): "Zápas hodnotím pozitívne, pretože sme prešli do druhého predkola. Postup sa však nerodil hladko. Bol to skutočne kvalitný súper, čo mohli všetci vidieť. Nedá sa to porovnať s minulým rokom, keď sme jednoznačne postúpili cez maltského protivníka. Sarajevské mužstvo malo hernú kvalitu, pretože v jeho kolektíve hrali futbalisti belgickú či holandskú ligu. My sme nevyužili viaceré šance, ktoré sme si utvorili. Na druhej strane nás podržal brankár Jakubech, za čo mu patrí veľké poďakovanie. Po zápase som celý dobitý, neviem, či to tak chceli hrať, ale keďže sme postúpili, tak tá bolesť sa lepšie znáša."

Boris Godál (stopér Spartaka Trnava): "Odvetný zápas mal vyššiu úroveň a bol dramatickejší ako minulotýždňové prvé meranie síl na súperovej pôde. Boli sme veľmi dobre fyzicky a takticky pripravení. Nedostali sme gól, čo bolo veľmi dôležité, pretože každý súper si dokáže utvoriť šancu. V tomto smere musím pochváliť mladého gólmana Jakubecha, v kritických situáciách nás Adam podržal. Atmosféra na štadióne bola vynikajúca, pre takéto zápasy sa oplatí drieť na tréningu. Takto to má zmysel, keď robíme radosť fanúšikom a oni sa bavia počas celého zápasu."

Martin Mikovič (útočník Spartaka Trnava): "Najdôležitejší je postup, bezgólová remíza je pre nás dobrým výsledkom. Škoda, že sme nevyužili naše príležitosti. Pre divákov to bolo určite napínavé až do konca stretnutia."

Erik Sabo (stredopoliar a kapitán Spartaka Trnava): "Chvalabohu, v závere nás podržal brankár Jakubech. Určite mu vybozkávame rukavice, Adam bude musieť prispieť niečím aj do spoločnej kasy. Pre nás je to veľmi cenný postup. Na odvetu sme sa veľmi dobre pripravili, klobúk dole pred naším mužstvom."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies