EL: Trnava nemala na Zürich, ale v Európe zanechala dojem

NETKY.SK • 29 August 2014, 11:10 • 2 min
EL: Trnava nemala na Zürich, ale v Európe zanechala dojem

ST. GALLEN - Futbalistom Spartaka Trnava sa podarilo rozlúčiť sa s pohárovou Európou so cťou. Na štadióne v St. Gallene vo štvrtok vydreli v odvete play-off Európskej ligy 2014/2015 remízu 1:1 s lepším a zaslúžene postupujúcim FC Zürich.

slovakia

left justify in out

Trnavčania prišli do Švajčiarska po domácej prehre 1:3 a aj odveta ukázala, že pôvodná postupová ambícia zostala pre nich len v rovine zázraku. Zürišskí hráči mali prevahu vo všetkých dôležitých štatistikách - držanie lopty 60% - 40%, strely na bránku 5:2, mimo bránky 9:3, rohové kopy 7:1.

"Zvolili sme defenzívnu taktiku, keďže sme už poznali silu Zürichu z prvého stretnutia. Chceli sme dať v prvom polčase gól. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Na začiatku druhého polčasu sa súper dostal do vedenia po našej ľahkej strate, v závere sa nám podarilo vyrovnať Špalekom. Uhrali sme dobrý výsledok, ale postúpilo lepšie mužstvo. O tom netreba pochybovať," hodnotil tréner Spartaka Trnava Juraj Jarábek. Kouč domáceho tímu Urs Meier pre denník Tages Anzeiger trefne skonštatoval: "Najdôležitejším momentom bol náš vedúci gól, potom sme sa už neobávali o postup. Vedeli sme, že Trnava nemá v odvete čo stratiť. K zápasu sme preto pristúpili koncentrovane a profesionálne." 

 

Trnavčania sa zdržali vo futbalovej Európe oveľa dlhšie, ako sa pôvodne odvážili snívať. Tri víťazné predkolá v EL cez maltský tím Hibernians, gruzínske Zestafoni a škótsky St. Johnstone ich doviedli až na prah postupu do skupinovej fázy. Ten už neprekročili, ale aj tak zanechali silný dojem. 

 

"Z ôsmich zápasov sme prehrali iba jeden, z toho u súperov ani raz. Myslím si, že sme dobre reprezentovali slovenský futbal. Je to pre nás veľká skúsenosť. Hráči v náročnom európskom programe poriadne nemali čas na tréning či regeneráciu, najazdili tisíce kilometrov, dávam pred nimi klobúk dolu. Máme zdravé a dobré mužstvo," zložil poklonu svojim hráčom tréner Jarábek. Športový riaditeľ Miroslav Karhan pre Rádio Slovensko doplnil: "Spočiatku sme naše účinkovanie v Európe brali ako spestrenie letnej prípravy a nakoniec z toho bola účasť v play-off. Najmä pre mladších hráčov je to obrovská skúsenosť do budúcnosti." 

 

Tréner Jarábek vyzdvihol ešte jeden faktor - divácky. Skvelí trnavskí fanúšikovia vycestovali za svojím tímom aj do Švajčiarska v hojnom počte, hoci šanca na postup bola po domácej prehre minimálna. "Chcem sa im poďakovať. Prišlo ich takmer 1000 a utvorili neskutočnú atmosféru." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona