EL: Trnava dala súperovi päť gólov, chcela hrať ako Nemecko

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 10:52 • 2 min
EL: Trnava dala súperovi päť gólov, chcela hrať ako Nemecko

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava jednoznačným spôsobom postúpili do 2. predkola Európskej ligy 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Súperovi z Malty, tímu FC Hibernians, nastrieľali v dvojzápase dovedna deväť gólov, pričom najmä vo štvrtkovom druhom stretnutí v Zlatých Moravciach boli jednoznačne lepší ako ich rival. Na ihrisku FC ViOn triumfovali zverenci Juraja Jarábka 5:0 a po minulotýždňovom víťazstve na Malte 4:2 absolútne zaslúžene prešli do ďalšej fázy kontinentálneho pohára číslo dva. Trnavčania si v 2. predkole zmerajú sily s hráčmi gruzínskeho mužstva FC Zestafoni.

 

"Hoci výsledky oboch duelov sú jednoznačné, ani jeden z dvojice zápasov proti maltskému súperovi nebol jednoduchý. Žiadny súper v európskom futbale nie je slabý. Rival ukázal, že má kvalitných technických hráčov, ale chýbala mu defenzíva. Postup cez Hibernians bol pre nás povinnosť. Sme radi, že sme to dotiahli do zdarného konca. Teraz ideme ďalej, čaká nás nahustený program a začiatok ligovej súťaže," zhodnotil kouč "andelov" Jarábek. 

 

Trnavčania chceli hrať proti outsiderovi z futbalovo menej disponovanej krajiny štýlom, akým sa prezentujú Nemci na majstrovstvách sveta v Brazílii. Zverenci Joachima Löwa vyprášili domácich futbalistov v semifinále 7:1, pričom inkasovali až v úplnom závere za stavu 7:0. "Nationalelf" sa vďaka vynikajúcim výkonom prebojovala už do finále XX. svetového šampionátu, kde ju v nedeľu od 21.00 h SELČ čaká Argentína na čele s hviezdnym Lionelom Messim. "V nemeckom tíme každý drel za každého. Nehrali sme síce ako oni, ale aspoň sme sa k tomu trochu priblížili," cituje SME.sk trnavského stredopoliara Kamila Kuzmu. "Takí dobrí ako Nemci však určite nie sme," doplnil kapitán Spartaka Marek Janečka. 

 

Trnava nastúpi proti gruzínskemu tímu v 2. predkole najprv doma budúci štvrtok 17. júla, duel sa uskutoční opäť v Zlatých Moravciach. Odveta na pôde Zestfaoni čaká jej hráčov 24. júla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies