EL: Trnava cez Hibernians hladko do 2. predkola

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 07:22 • 2 min
EL: Trnava cez Hibernians hladko do 2. predkola

ZLATÉ MORAVCE - Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 2. predkola Európskej ligy 2014/2015. Zverenci trénera Juraja Jarábka zdolali vo štvrtok v Zlatých Moravciach v odvetnom zápase 1. predkola maltský tím FC Hibernians hladko 5:0 a potvrdili svoje víťazstvo 4:2 spred týždňa u súpera. Dva góly "andelov" dal rovnako ako v prvom meraní síl Erik Sabo, po jednom pridaliMartin Mikovič, Ján Vlasko a striedajúci Tomáš Mikinič.

slovakia

left justify in out

Trnava v 2. predkole narazí na gruzínsky klub FC Zestafoni. Prvý duel by sa uskutočnil 17. júla v Gruzínsku, odveta o týždeň neskôr opäť v Zlatých Moravciach. 


1. predkolo EL - odveta - štvrtok: 
Spartak Trnava (SR) - FC Hibernians (Malta) 5:0 (3:0) - prvý zápas: 4:2, Trnava postúpila do 2. predkola 

 


Góly: 21. a 90.+ E. Sabo, 12. Mikovič, 28. Vlasko, 85. Mikinič, ŽK: 32. M. Tóth, 37. K. Kuzma, 39. Bortel, 82. Banovič, 86. Mikinič - 39. Dias, 62. Bezzina, rozhodoval: Dunauskas (Lit.), 2220 divákov 

Zostava Trnavy: Strapák - Janečka, M. Tóth (46. Banovič), Bortel, Čonka - K. Kuzma, E. Sabo - Schranz (59. Špalek), Vlasko, J. Chovanec - M. Mikovič (64. Mikinič) 

Trnavčania nenechali nič na náhodu a napriek náskoku z prvého duelu sa pustili do maltského súpera s vervou. Fanúšikovia Spartaka sa radovali už v 12. min, keď Martin Mikovič využil peknú prihrávku od Jána Vlaska a nekompromisnou strelou do pravého horného rohu bránky Daniela Balzana otvoril gólový účet stretnutia. O niekoľko minút viedli zverenci Juraja Jarábka už o dva góly, Vlasko sa opäť neulakomil a prihral na presný zásah Erikovi Sabovi. Po polhodine bolo už 3:0, ľavý obranca Matúš Čonka našiel centrom v pokutovom území Vlaska a ten si po dvoch asistenciách pripísal na konto aj presný zásah. 

V druhom polčase tempo hry výrazne upadlo, 'spartakovci' kontrolovali vývoj stretnutia a udržiavali si pohodlný trojgólový náskok. Diváci sa dočkali gólových akcií až na konci duelu. V 85. min Sabo nezištne posunul loptu striedajúcemu Tomášovi Mikiničovi, ten v súboji jeden na jedného zdolal obrancu súpera a nekompromisne zakončil. V samom závere ešte prikrášlil víťazstvo Spartaka Sabo svojím druhým presným zásahom v stretnutí. Hostia sa po celý zápas nedokázali výraznejšie presadiť a Trnava zaslúžene postúpila do 2. predkola Európskej ligy. 

Hlasy: 
Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): "Hoci výsledky oboch duelov sú jednoznačné, ani jeden z dvojice zápasov proti maltskému súperovi nebol jednoduchý. Žiadny súper v európskom futbale nie je slabý. Rival ukázal, že má kvalitných technických hráčov, ale chýbala mu defenzíva. Postup cez Hibernians bol pre nás povinnosť. Sme radi, že sme to dotiahli do zdarného konca. Teraz ideme ďalej, čaká nás nahustený program a začiatok ligovej súťaže." 

Branko Niševič (tréner FC Hibernians): "Do tejto konfrontácie sme išli s tým, že najmä v prvom zápase na Malte sme chceli uhrať pozitívny výsledok. Žiaľ, hneď v úvode prišlo vylúčenie a Trnava sa veľmi skoro dostala do vedenia. My sme zdvihli hlavu a dotiahli sa na 2:3. Na Slovensko sme prišli plní odhodlania, chceli sme ešte niečo urobiť s týmto dvojzápasom, preto sme v prvom polčase hrali otvorene. Žiaľ, nezvládli sme to, preto táto odveta už bola jednoznačná záležitosť. Trnava postúpila absolútne zaslúžene, má dobré mužstvo." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies