EL:Trenčín v Anglicku nesklamal, chýbal len postupový bonbónik

NETKY.SK • 8 August 2014, 09:21 • 2 min
EL:Trenčín v Anglicku nesklamal, chýbal len postupový bonbónik

HULL - Futbalistom AS Trenčín nechýbalo veľa, aby si splnili sen o postupe cez anglický tím do play-off Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

V odvete 3. predkola viedli Trenčania na takmer vypredanom 25-tisícovom KC Stadium v Hulle od 2. min 1:0, po necelej polhodinke bolo vyrovnané, ale postupové karty stále držali v rukách vicemajstri Slovenska. Až presný volej striedajúceho Soneho Aluka v 80. min rozhodol o tom, že finalista FA Cupu Hull City si vo svojej premiére v európskej klubovej súťaži zahrá o postup do skupinovej fázy.

"Sme smutní. Boli sme desať minút od malého zázraku a cieľa, po ktorý sme sem prišli. Som však hrdý na svoje mladé mužstvo. Ak budeme takto pracovať, verím, že nie posledný raz sme si zahrali proti takému súperovi pred plnými tribúnami v Anglicku,“ vravel na pozápasovej tlačovej besede tréner AS Trenčín Martin Ševela. K vývoju súboja, ale aj k nastaveniu svojho tímu na dôležitý odvetný zápas, podotkol: "Pred týždňom sme zistili, že môžeme proti tomuto súperovi hrať vyrovnanú partiu. Do zápasu sme nešli so strachom, nechceli sme len brániť. Vyšiel nám vstup, podarilo sa nám streliť gól a prišli aj ďalšie šance. Potom domáci vyrovnali. Boli silní na lopte a fyzicky veľmi dobre pripravení. Cez prestávku sme hráčov nabádali, aby boli naďalej ofenzívni a nebezpeční, ale v druhej časti druhého polčasu nám už trochu odchádzali sily. Domácim sa podarilo skórovať a my sme už nedotlačili záver do remízového stavu, ktorý by nás posúval ďalej." 

Dramatický záver veľmi prežíval na lavičke aj domáci tréner Steve Bruce. "Ešte pätnásť minút pred koncom sme boli v pozícii, že sme nemuseli preskočiť hneď prvú európsku prekážku. Nakoniec sme to dokázali, ale nebolo to proti silnému súperovi jednoduché. Tešíme sa na žreb play-off," cituje Brucea server BBC. 

Atmosféra v šatni Trenčanov po zápase bola odrazom konečného výsledku. Strelec hosťujúceho gólu Tomáš Malec pre klubový web k tomu povedal: "Prišli sme do šatne a mali sme hlavy dolu. Tréner nám však povedal, aby sme ich zdvihli, že sa nemáme za čo hanbiť. Ľudia nám zatlieskali... Škoda, že postupový bonbónik chýbal. Možno sme nemali dostať do prestávky gól na 1:1 alebo pridať druhý. Musíme sa s tým zmieriť." 

Tréner aj útočník AS Trenčín sa nezabudli poďakovať fanúšikom, ktorí ich prišli do Anglicka povzbudiť. "Bolo ich počuť. Sme im vďační, že merali cestu a povzbudzovali nás. Verím, že sme im pripravili zážitok, hoci nakoniec bez postupovej pointy," doplnili Ševela a Malec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies