EL: Trenčín doma víťazne, hrdinom Moses Simon

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 07:44 • 2 min
EL: Trenčín doma víťazne, hrdinom Moses Simon

DUBNICA NAD VÁHOM - Futbalisti AS Trenčín zvíťazili nad srbským tímom FK Vojvodina Nový Sad presvedčivo 4:0 vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy 2014/2015 a pred odvetným stretnutím si utvorili výbornú východiskovú pozíciu pre postup do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Skóre na štadióne v Dubnici nad Váhom otvoril po dvadsiatich minútach hry nigérijský útočník Moses Simon. Devätnásťročný kanonier sa v priebehu siedmich minút dvakrát presadil v druhom polčase a pripísal si na svoje konto hetrik. Skóre uzavrel v 72. min iný zakončovateľ v službách AS Trenčín Jairo. Hosťom bude v odvete chýbať Marko Živkovič, ktorý v 66. min inzultoval trenčianskeho útočníka Františka Kubíka a od rozhodcu inkasoval červenú kartu. 

Odvetný duel je na programe budúci štvrtok 24. júla v Novom Sade (20.00 h). 

Európska liga 2014/2015 - 2. predkolo - prvý zápas: 
AS Trenčín (SR) - FK Vojvodina Nový Sad (Srb.) 4:0 (1:0) /hralo sa v Dubnici nad Váhom/ 
Góly: 20., 53. a 60. Moses Simon, 72. Jairo, ŽK: 50. Baéz, 66. F. Kubík (obaja Trenčín), ČK: 66. M. Živkovič (Nový Sad), rozhodovali: Lerjéus - Sjöblom, Flink (všetci Švéd.), 3725 divákov 

Zostavy: 
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, Holúbek - Baéz (85. Rundič), Mišák (69. Hajradinovič), Lobotka - F. Kubík, Jairo (79. Mondek), Moses Simon 
Nový Sad: Jovanič - Puškarič (58. M. Živkovič), Pekarič, S. Babič, Nastič - Alivodič, Radoja, Poletanovič, Makarič (57. Stojanovič) - Ivanič - Veselinovič (80. Popara) 
 

Trenčanov mohol už v 2. min poslať do vedenia útočník Jairo, ale v sľubnej pozícii neprekonal hosťujúceho brankára. Ako prvý sa z presného zásahu tešil Moses Simon: 19-ročný zakončovateľ premenil na gól strelu z hranice pokutového územia po Mišákovej prihrávke. 
Nigérijčan v službách AS prezentoval svoje schopnosti aj po zmene strán, v 53. min zvýšil strelou k ľavej žrdi na 2:0 a o sedem minúť neskôr zavŕšil hetrik. Bezzubí hostia sa proti Trenčanom nedokázali presadiť. Navyše, v 66. min navyše prišli o striedajúceho Živkoviča, ktorý po údere do tváre Kubíka musel odísť predčasne z ihriska. Definitívnou bodkou za vydareným zápasom v podaní Trenčanov bol štvrtý gól v sieti Vojvodiny - v 72. min skóroval po kombinačnej akcii Jairo. Domáci futbalisti v závere trochu poľavili, ale nepykali za to. 

Hlasy: 
Martin Ševela (tréner Trenčína): "Hráči odohrali jeden z najlepších zápasov pod mojím vedením. Dôležitosť stretnutia podčiarklo aj to, že išlo o duel Európskej ligy. Moses Simon je skvelý hráč, poznáme jeho kvality, dnes ich na trávniku ukázal. Jeho tri góly boli darčekom pre našich fanúšikov. Stále sme však len v polčase, čaká nás stretnutie na pôde súpera, ktoré nebude jednoduché. Máme týždeň na to, aby sme mužstvo pripravili na odvetu." 

Milan Rastavac (asistent trénera Nového Sadu): "Trenčín nás svojou hrou neprekvapil, niečo podobné sme od tohto mužstva očakávali. Naša hra dnes nebola na požadovanej úrovni, to bol najväčší problém. Súperovi gratulujem k presvedčivému víťazstvu." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies