EL: Trápiaci sa Slovan túži proti Bernu zmazať nuly

NETKY.SK • 26 November 2014, 09:33 • 2 min
EL: Trápiaci sa Slovan túži proti Bernu zmazať nuly

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava nastúpia vo štvrtkovom zápase 5. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti Young Boys Bern (19.00 h, Pasienky) s cieľom pokúsiť sa zmazať nulu na bodovom i gólovom konte.

slovakia

left justify in out

"Belasí" síce už stratili šancu bojovať o postup po predošlej prehre 0:4 na pôde pražskej Sparty, no v zostávajúcom programe európskej súťaže číslo dva nechcú predať kožu lacno ako v predošlých štyroch súbojoch. V nich postupne podľahli Young Boys Bern 0:5, SSC Neapol 0:2, nasledovali dve prehry so Spartou - domáca 0:3 a na Letnej 0:4. Výsledkom je 4. miesto v tabuľke, 0 bodov a katastrofálne skóre 0:14.

 

Slovan sa trápi aj v najvyššej domácej súťaži. V generálke na štvrtkový súboj so švajčiarskym tímom prehral doma pred 961 divákmi s Myjavou 0:1 a v tabuľke mu patrí až 6. priečka. Tréner Jozef Chovanec po ďalšom zlom výsledku nešetril kritikou: "Pohybovo sme boli zlí, súper bol dynamickejší, agresívnejší a ukázal väčšiu vôľu po víťazstve. Nedarí sa nám, ako realizačný tím a rovnako aj hráči musíme popracovať na tom, aby sa to zmenilo. Chýbal nám zranený Soumah, v zostave s ním by sme boli silnejší." Chovancov asistent Horst Siegl pre RTVS naznačil ambíciu zmazať nuly na konte: "Je to pre nás rozlúčka s domácimi divákmi. Prejav mužstva v Európe je zlý, zápas s Bernom ale bude pre hráčov ďalšou skúsenosťou. Chceme sa rozlúčiť s domácim publikom, aby nesvietila na našom konte nula."

 

Mementom pre funkcionárov Slovana je domáci duel so Spartou Praha, v ktorom v dôsledku nedostatočnej bezpečnostnej služby prišlo k výtržnostiam hosťujúcich fanúšikov. Disciplinárna komisia UEFA potrestala slovenského šampióna pokutou 50.000 eur.

 

Futbalisti Young Boys Bern sa naladili na súboj so Slovanom víťazne. V nedeľňajšom stretnutí 16. kola švajčiarskej Superligy triumfovali na pôde FC Thun 1:0, keď o zisku troch bodov rozhodol v 93. minúte francúzsky útočník Guillaume Hoarau. YBB patrí v tabuľke I-skupiny EL priebežná 3. priečka s trojbodovom stratou na vedúce duo Sparta Praha a SSS Neapol. Ak chcú "mladí chlapci" ešte reálne pomýšľať na postup do vyraďovacej fázy európskeho pohára číslo dva, na Pasienkoch musia bodovať naplno. Doposiaľ majú na konte dva triumfy, prvý v pomere 5:0 nad Slovanom v úvodnej vzájomnej konfrontácii oboch tímov v Zürichu a druhý nad Hamšíkovým Neapolom (2:0).

 

Zápas Slovan Bratislava - Young Boys Bern vysiela v priamom prenose RTVS. Hlavným rozhodcom je Holanďan Pol van Boekel, na čiarach mu budú pomáhať krajania Davie Goossens a Hessel Steegstra. V druhom zápase privíta Sparta Praha na Letnej taliansky SSC Neapol, v drese ktorého by nemal chýbať slovenský stredopoliar Marek Hamšík.

5. kolo Európskej ligy UEFA 2014/2015, štvrtok 27. novembra, 19.00 h:
ŠK Slovan Bratislava - Young Boys Bern /rozhodujú: van Boekel - Goossens, Steegstra (všetci Hol.)/

tabuľka I-skupiny:
1. Sparta Praha       4  3  0  1  11:4  9
2. SSC Neapol         4  3  0  1  8:3   9
3. Young Boys Bern    4  2  0  2  8:6   6
4. Slovan Bratislava  4  0  0  4  0:14  0

zostávajúci program
6. kolo, štvrtok 11. decembra:
21.05 SSC Neapol - Slovan Bratislava
21.05 Young Boys Bern - Sparta Praha
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona