EL: Tottimu tlieskali i fanúšikovia Plzne, Ďuriš by na jeho mieste nekončil

NETKY.SK • 16 September 2016, 11:12 • 2 min
EL: Tottimu tlieskali i fanúšikovia Plzne, Ďuriš by na jeho mieste nekončil

PLZEŇ - Niet mnoho futbalistov, ktorým pri nástupe na ihrisko tlieskajú aj fanúšikovia súpera. V spoločnosti takéhoto prominentného hráča sa vo štvrtkovom stretnutí Európskej ligy UEFA 2016/2017 Viktoria Plzeň - AS Rím ocitli dvaja slovenskí útočníci.

slovakia

left justify in out

Francesco Totti nastúpil za hostí v 72. minúte a v Doosan Arene mu aplaudovalo 10.326 návštevníkov. "Je ikona nielen AS Rím, ale celého futbalu. Klobúk dole, že takmer v štyridsiatke vydrží vysoké tempo. Tottiho myšlienka je stále neskutočná, na jeho mieste by som určite nekončil," povedal Michal Ďuriš, ktorý pobudol na trávniku do 78. minúty.

 

O šesť minút dlhšie hral Marek Bakoš: "Potlesk pre Tottiho ma prekvapil, no svedčí o chápavosti plzenských podporovateľov, ktorí dokážu oceniť i protivníka."

 

Bakoš pred zrakom vtedy ešte na lavičke sediaceho Tottiho skóroval v 11. minúte. Odpovedal na rýchly inkasovaný gól z pokutového kopu a stanovil výsledok 1:1. V závere svojho pobytu na hracej ploche mal ešte jednu príležitosť. "Dostal som výborný center z ľavej strany. Videl som, že Martin Zeman si to chystá na center, tak som sa snažil spraviť priestor, predskočil som oponenta a lopta zapadla do siete. Pri druhej šanci mi k nej chýbalo dvadsať alebo tridsať centimetrov, možno by z toho bol gól, ale nepodarilo sa," opísal najdôležitejšie situácie.

 

Plzenčania hneď na úvod skupinových bojov absolvovali súboj s minimálne papierovo najsilnejším tímom základnej E-skupiny, kde okrem úradujúceho českého šampióna a talianskeho zástupcu figurujú rakúska Austria Viedeň a rumunská Astra Giurgiu. Vzhľadom na vývoj zápasu však cítili, že proti Rimanom mali aj na trojbodový zápis. "Remízu 1:1 považujem za normálny rezultát, mohli sme prehrať i zvíťaziť. Stál proti nám veľkoklub a ťažký súper, ktorý preukázal vyspelosť pri držaní lopty," pokračoval Bakoš.

 

"Bod je dobrý, keď sa však pozrieme na priebeh duelu, víťazstvo by možno bolo zaslúženejšie. Po úvodnom vystúpení sa na postupovej ambícii nič nemení, získali sme prvý bod a ideme ďalej," dodal Ďuriš.

 

Ten upozornil na akýsi posteurópsky syndróm, keď Viktoria v minulosti po predstaveniach na medzinárodnej scéne neuspela v konfrontáciách v rámci krajiny: "Bojujeme v troch súťažiach, všetky chceme zvládať. Už v nedeľu na nás čaká domáce ligové stretnutie s Karvinou, viackrát sme sa popálili v takejto konštelácii. Musíme si dať pozor a dobre zregenerovať." Na obzore sa už vynára ďalší reprezentačný zraz, ale Ďuriš sa zatiaľ stopercentne koncentruje na klubové povinnosti: "Momentálne som mysľou v Plzni, zápasy nasledujú v rýchlom slede, takže nezostáva čas rozmýšľať dopredu. Potom prepnem na národné mužstvo."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona