EL: Súper Slovana YB Bern zvíťazil v lige v Thune

NETKY.SK • 24 November 2014, 11:49 • 2 min
EL: Súper Slovana YB Bern zvíťazil v lige v Thune

BERN - Futbalisti Young Boys Bern, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava, zvíťazili v nedeľňajšom zápase 16. kola najvyššej švajčiarskej súťaže nad Thunom 1:0 (0:0). Zverenci trénera Uliho Forteho si pripísali druhý ligový triumf za sebou.

slovakia

left justify in out

Jediný gól Young Boys dosiahol útočník Hoarau v tretej minúte nadstaveného času. "Domáci boli v prvom polčase lepší. S pribúdajúcim časom sme Thun dostávali pod tlak a v závere rozhodli. Skutočnosť, že sme zvládli náročný duel a ani v ťažkom závere sa nezlomili, nám dodalo sebadôveru. Musíme však zostať oboma nohami na zemi," poznamenal tréner hostí Uli Forte pre Berner Zeitung. 

 

V tabuľke Raiffeisen Super League figurujú v súčasnosti "mladíci z Bernu" na 4. mieste s 24 bodmi (bilancia: 7 - 3 - 5, skóre 23:18), za vedúcim FC Bazilej zaostávajú o 11 bodov, ale odohrali o jeden duel menej. 

 

Prvé vzájomné stretnutie Slovana Bratislava s YB Bern v rámci EL 2014/2015 sa 18. septembra u "helvétov" skončilo jednoznačným víťazstvom domácich 5:0. Odveta na Pasienkoch sa uskutoční vo štvrtok 27. novembra o 19.00 h. Členmi I-skupiny sú aj česká Sparta Praha a taliansky favorit SSC Neapol, ktorého hráčom je aj opora slovenskej reprezentácie Marek Hamšík. 

Švajčiarsko - Raiffeisen Super League - 16. kolo - nedeľa: 
Thun - Young Boys Bern 0:1 (0:0) 
Gól: 90.+ Hoarau 
Zostava Young Boys Bern: Mvogo - Hadergjonaj, Vilotič, von Bergen, Lecjaks - Gajič, S. Sanogo - Steffen (83. Nikci), Afum (83. Kubo), Nuzzolo (62. G. Zárate) - Hoarau 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies