EL:Súper Slovana YB Bern prehral s Bazilejom, Forte nespokojný

NETKY.SK • 20 Október 2014, 15:46 • 2 min
EL:Súper Slovana YB Bern prehral s Bazilejom, Forte nespokojný

BERN - Futbalisti Young Boys Bern, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava, prehrali vo víkendovom domácom šlágri 12. kola najvyššej švajčiarskej súťaže s FC Bazilej tesne 0:1.

slovakia

left justify in out

Jediný gól zápasu na Stade de Suisse pred 22 202 divákmi strelil v 31. min rodák z Albánska Shkelzen Gashi. 

"Zdolali sme sa sami," neskrýval nespokojnosť kormidelník YB Bern Uli Forte a pre portál www.20min.ch doplnil: "Bola to horká pilulka, ktorú sme museli stráviť. Na rohy sme vyhrali 10:4, na strely 11:8, napriek tomu sme odchádzali z trávnika smutní. Po zmene strán sme boli aktívnejší, chýbalo nám však presnejšie zakončenie." Gashi skóroval po zaváhaní defenzívy domáceho mužstva, najväčšiu chybu urobil skúsený Alain Rochat. "Budem s ním o tom ešte hovoriť. Ak chcete zdolať Bazilej, nemalo by sa to stať. Takýto súper to dokáže bez problémov využiť," poznamenal U. Forte. Štyridsaťročný kouč Bernu má na lavičke najhoršiu bilanciu práve s "červeno-modrými": z ostatných 20 zápasov prehral až v trinástich prípadoch. Tá posledná prišla v domácom prostredí 0:1. "A bola úplne zbytočná," dodal Uli Forte. 

 

V tabuľke Raiffeisen Super League figurujú v súčasnosti "mladíci z Bernu" na 5. mieste s 18 bodmi (bilancia: 5 - 3 - 4, skóre 20:16), Bazilej je s 25 bodmi druhý v tabuľke o bod za FC Zürich, ktorý zvládol úspešne nedeľňajší derby súboj s Grasshoppersom (3:1). 

 

YB Bern nastúpi v EL UEFA vo štvrtok 23. októbra o 19.00 h doma proti SSC Neapol. Duel proti Slovanu Bratislava na Pasienkoch odohrajú zverenci trénera Uliho Forteho 27. novembra, v prvom meraní síl 18. septembra futbalisti Young Boys deklasovali "belasých" 5:0. 

 

ŠVAJČIARSKO - Raiffeisen Super League - 12. kolo - sobota: 

Young Boys Bern - FC Bazilej 0:1 (0:1) 
Gól: 31. Gashi 
Zostava Young Boys: Mvogo - Sutter, von Bergen, Rochat, Lecjaks - Bertone (46. Gajič), Sanogo - Steffen, Kubo (80. Costanzo), Nuzzolo - Afum (46. Hoarau)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies