EL: Štvorica tímov na prahu postupu, šláger v Istanbule

NETKY.SK • 2 November 2016, 09:38 • 2 min
EL: Štvorica tímov na prahu postupu, šláger v Istanbule

BRATISLAVA - Štvrté kolo skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy 2016/2017 ponúkne vo štvrtok dovedna 24 stretnutí. Ruský Zenit Petrohrad si chce v meraní síl s írskym Dundalkom udržať stopercentnú bilanciu, v doterajšom priebehu tejto fázy nestratil ani bod.

slovakia

left justify in out

Ako pripomenula oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA), ak Zenit vo štvrtok zaboduje, stane sa prvým postupujúcim z "déčka". "Chceme vyhrať, znamenalo by to náš postup zo skupiny," zdôraznil prostredníctvom svojej webovej stránky slovenský krídelník Zenitu Róbert Mak. "Verím, že naši fanúšikovia vytvoria úžasnú kulisu. S tímami, ako je Dundalk, je dôležité čo najskôr streliť prvý gól, pretože potom získate na ihrisku oveľa viac priestoru," povedal belgický stredopoliar Axel Witsel.

Jediným tímom, ktorý má v polovici skupinovej fázy na konte plný počet bodov a zároveň ešte neinkasoval, je ukrajinský Šachtar Doneck. "Baníci" sa vo štvrtok v rámci H-skupiny predstavia na ihrisku belgického Gentu, ktorý doma rozstrieľali vysoko 5:0. Ak zverenci trénera Paula Fonsecu neprehrajú, dočkajú sa v predstihu postupu do jarného šestnásťfinále. Prípadný triumf by Šachtaru dokonca zabezpečil víťazstvo v skupine.

Okrem Zenitu Petrohrad a Šachtaru Doneck si môžu už vo štvrtok zaistiť prienik ďalej taktiež Ajax Amsterdam a nemecký klub Schalke 04 Gelsenkirchen. Postup Ajaxu z "géčka" sa stane skutočnosťou, ak holandský tím zvíťazí. Schalke stačí na definitívu v I-skupine buď akýkoľvek triumf, alebo variant s remízou a súčasne iný ako víťazný výsledok lídra francúzskej Ligue 1 OGC Nice v súboji s rakúskym Salzburgom.

Turecký klub Fenerbahce Istanbul s dvojicou Slovákov Martinom Škrtelom a Miroslavom Stochom privíta v A-skupine v domácom prostredí anglický Manchester United. V prvom vzájomnom dueli týchto tímov sa pred dvoma týždňami na Old Trafforde zrodilo jednoznačné víťazstvo "červených diablov" (4:1). "Fener" sa však v jubilejnom 100. dueli v rámci európskeho pohára číslo dva pokúsi o revanš a posilnenie svojich šancí na postup. "Táto skupina je veľmi vyrovnaná. Bude pre nás dôležité, aby sme v Istanbule zvíťazili, takto by sme sa priblížili postupu do ďalšej fázy. Uvedomujeme si však, že to bude veľmi ťažké. Zápasy v Turecku sú vždy náročné. Vládne tam dusná atmosféra, no musíme sa s tým vyrovnať," vyhlásil v pravidelnom pondelkovom blogu stredopoliar United Juan Mata. "Počul som, že hosťujúcim mužstvám sa tam hrá veľmi ťažko. Neostáva nám nič iné, len to prijať. Sme profesionáli, musíme sa plne sústrediť na zápas a získať tri body. Budem sa snažiť vychutnať si atmosféru na tribúnach. Nikdy neviete, kedy ju zažijete znova," vyhlásil pre oficiálny web manchesterského klubu útočník Marcus Rashford.

V ďalšom zápase "áčka" nastúpi ukrajinská Zaria Lugansk proti zástupcovi holandskej Eredivisie - Feyenoordu Rotterdam. Tím z východu Ukrajiny získal v doterajšom priebehu skupinovej fázy iba jeden bod, no tréner Jurij Vernydub je napriek tomu spokojný. "V niektorých zápasoch sme mali aj smolu a góly inkasovali po zvláštnych odrazoch lopty či hlúpych chybách v obrane, ale musíme sa učiť. Táto súťaž je pre našich chlapcov skvelá škola. Dúfam, že im Európska liga pomôže v ich rozvoji. Následne z toho môže profitovať nielen náš klub, ale aj ukrajinský národný tím," vyhlásil 50-ročný kouč podľa webu UEFA.com.

Úradujúci český šampión Viktoria Plzeň so slovenským trénerom Romanom Pivarníkom, ktorý má v kádri kvinteto krajanov (Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Jakub Hromada, Marek Bakoš a Michal Ďuriš), získal v troch dueloch E-skupiny iba dva body a proti rumunskej Astre Giurgiu sa bude chcieť odlepiť z dna tabuľky. "Ešte máme šancu na postup, musíme sa však poriadne zlepšiť," vyhlásil Pivarník.

Anglický FC Southampton pre zmenu túži vrátiť Interu Miláno prehru 0:1 z trávnika tohto súpera. V prospech účastníka Premier League hovorí okrem domáceho prostredia aj aktuálna nálada v klube zo San Sira. Taliani v nedeľu odvolali z pozície hlavného trénera Franka de Boera. Tím "Nerazzuri" bude proti "svätcom" koučovať doterajší asistent Stefano Vecchi. Podľa informácií z Apeninského polostrova by mal v najbližších dňoch zasadnúť na lavičku Interu bývalý tréner Lazia Rím Stefano Pioli. "V Miláne sme to boli my, kto si zaslúžil vyhrať. Súper strelil gól z jedinej šance, ktorú mal. Doma to chceme odčiniť," skonštatoval holandský obranca Southamptonu Virgil van Dijk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies