EL: Sparťan Vácha možno stihne posledný zápas s YB Bern

NETKY.SK • 21 November 2014, 12:53 • 2 min
EL: Sparťan Vácha možno stihne posledný zápas s YB Bern

PRAHA - Hoci stredopoliar českej futbalovej reprezentácie a Sparty Praha Lukáš Vácha len pred pár dňami podstúpil operáciu zraneného menisku, od budúceho týždňa by sa chcel zapojiť do tréningového procesu a pomôcť "rudým" ešte v závere jesennej časti tejto sezóny.

slovakia

left justify in out

"Nikto ma do toho netlačí, musím to tak sám cítiť. Ak pôjde všetko podľa predpokladov, mohol by som stihnúť záverečné dve jesenné stretnutia. Obe sú však na umelej tráve, možno by bolo lepšie neriskovať, aby som bol stopercentne pripravený na začiatok zimnej prípravy," povedal pre klubový web 25-ročný defenzívny záložník.

 

Vácha si privodil indispozíciu v ligovom dueli proti 1. FC Slovácko 9. novembra. "Hneď na druhý deň som podstúpil vyšetrenie a rezonancia odhalila, že sa mi odtrhol vonkajší roh menisku. To sa, samozrejme, musí riešiť operáciou, takže som musel ísť na artroskopiu. Trvalo to približne 30 minút a pri zákroku nenastali absolútne žiadne komplikácie. V podstate okamžite som začal s individuálnou rehabilitáciou, domov za mnou dochádzali moji fyzioterapeuti, ktorí sa o mňa starali vo chvíli, keď som prakticky nemohol nič robiť. Šesť či sedem dní po operácii som začal chodiť na Spartu, kde teraz s masérom Tomášom Stránskym a fyzioterapeutom Vítom Zelenkom naplno rehabilitujeme. Teraz už len čakám na to, kedy mi vyberú stehy a ja začnem normálne trénovať. V podstate od pondelka by som chcel začať s jazdou na bicykli, plávaním a pár dní potom by som sa mohol vrátiť na trávnik," uviedol pre sparta.cz pražský rodák. 

 

Úradujúci český šampión Sparta odohrá v I-skupine Európskej ligy záverečný zápas 11. decembra na pôde švajčiarskeho tímu Young Boys Bern, predposledný jesenný súboj absolvujú zverenci Vítězslava Lavičku 4. decembra v národnom pohári proti 1. FK Příbram. Členom spomenutej I-skupiny v kontinentálnom pohári číslo dva je aj slovenský majster Slovan Bratislava, ktorý v oboch konfrontáciách s pražským klubom ťahal za kratší koniec (0:3 a 0:4). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies