EL: Spartak Trnava do play off po vyradení škótskeho St.Johnstone

NETKY.SK • 8 August 2014, 06:44 • 2 min
EL: Spartak Trnava do play off po vyradení škótskeho St.Johnstone

ZLATÉ MORAVCE - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 so škótskym St. Johnstone 1:1 a postúpili do play off, keďže v prvom súboji pred týždňom v Škótsku vyhrali 2:1. Zverenci trénera Juraja Jarábka sa tak už môžu tešiť na piatkový žreb v Nyone.

slovakia

left justify in out

Na vypredanom štadióne v Zlatých Moravciach "andeli" prehrávali po prvom polčase 0:1, keď v 41. minúte skóroval hosťujúci Steve May. V druhom polčase vyrovnal v 83. minúte Martin Mikovič a potvrdil postup Trnavy do ďalšej fázy. Trnava tak vyrovnala svoje pohárové maximum zo sezóny 2011/2012.

odveta 3. predkola EL 2014/15:
Spartak Trnava - St. Johnstone 1:1 (0:1)
Góly: 83. Mikovič - 41. May, ŽK: Sabo, Mikovič, Grabež, Janečka - Caddis, Mackay, Scobbie. Rozhodovali: Estrada - Miranda, Martin (všetci Šp.), 3884 divákov.
/prvý zápas: 2:1, do play off postúpila Trnava/

 

 

zostavy a striedania:
Spartak Trnava:
Rusov - Siva, Bortel, Tóth, Čonka - Sabo, Casado - Janečka, Vlasko (59. Vyskočil), Schranz (87. Grabež) - Mikovič (90.+ Špalek)
St. Johnstone: Mannus - Miller, Mackay, Scobbie, B. Easton - Millar - Wotherspoon, Caddis (64. Croft), McDonald (79. O'Halloran), May - MacLean

Na vypredanom štadióne ViOn-u nastúpili v skvelej atmosfére hostia v červeno-čiernom, domáci "andeli" v bielych dresoch. Škóti nedopustili úvodný tlak Trnavy a začali ostro so snahou zlikvidovať manko z prvého zápasu. Centre do šestnástky domácich, ani nebezpečné strely Mckaya a Maya sa ale neujali, a ani odpoveď Janečku v 9. minúte, ktorého projektil zlikvidoval brankár Mannus. Trnava hnaná búrlivým kotlom trpezlivo vyčkávala na šancu, Škótska kombinácia jej problémy nerobila. No mohla v 17. minúte, keď sa do nebezpečného zakončenia dostal May, ale Rusov jeho strelu vyrazil na roh. Trnava okamžite odpovedala strelou Vlaska, ale Mannus bez problémov zasiahol. V 29. minúte mohol červeno-čierne vlny, ktoré sa rozbíjali na bielej stene stlmiť hlavičkou Schranz, ale tiesnený minul. V závere prvého polčasu prebrala aktivitu Trnava, zaujala akcia Schranza s Janečkom, ale gól nepriniesla. A tak v 41. minúte nečakane udreli hostia, strela Maya zapadla za Rusov chrbát s prispením teču domáceho obrancu Sivu.

 

Druhý polčas začal tiež aktivitou hostí, Trnava sa snažila otupiť snahu Škótov kombináciou, šancu si však nevedela vypracovať. Hralo sa hore-dolu, pritvrdilo sa však a pribudlo množstvo osobných súbojov. Potom opäť prebrala taktovku Trnava, ale strely Janečku ani Schranza nemali nádej na úspech, a veľkú šancu spálil v 70. minúte Schranz, ktorého hlavičku Mannus skvele zlikvidoval na bránkovej čiare. Ale Trnava napokon vyrovnala v 83. minúte, keď po hrubej chybe obrancu hostí a jeho zlej hlavičke sa rútil sám na brankára Mikovič a chladnokrvne nezaváhal. V nadstavenom čase ešte mohol poslať súboj do predĺženia May, v sklze ale loptu netrafil. Trnava sa tak mohla tešiť z postupu do play off.

Hlas po zápase:
Thomas Wright, tréner St. Johnstone: "Gratulujem Trnave k postupu. My sme v prvom polčase dominovali, dali prvý gól, a dúfali sme, že pridáme aj druhý, postupový. V druhom polčase sa ale súper zlepšil, my sme v jeho prvých 20 minútach neskórovali a v závere sme pykali po hrubej chybe."

 

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Veľmi sa tešíme, urobili sme pre Spartak aj celý slovenský futbal pekný výsledok postupom do play off. Myslím, že sme prešli cez veľmi silného súpera. To som hovoril už po prvom zápase, kde sme mohli vyhrať 3:0, no Škóti ukázali v odvete svoju silu. Vedeli sme, že budú aktívni a musia hrať na víťazstvo. Paradoxne sme inkasovali, keď sme sa dostali do hry. V druhom polčase sme ale zdvihli hlavy a ideme ďalej. Mali sme viac šancí, čakali sme na kontry a v konečnom účte sme zaslúžene postúpili."

 

Erik Sabo, stredopoliar Trnavy: "V prvom polčase boli Škóti lepší a zaslúžene viedli. My sme si v polčase povedali isté veci a zlepšili sme sa na lopte. Strelili sme napokon gól a postúpili, čomu sa veľmi tešíme. V závere sme si nepripúšťali, že by sme inkasovali a hrali predĺženie, oni hrali vysoké lopty a podarilo sa nám ich ubrániť."

 

Marek Janečka, kapitán Spartaka (zdroj: RTVS): "Sú to veľké skúsenosti. Málokto z nás zažil niečo podobné, je to pre nás veľké pozitívum. Užívame si to, sme šťastní, že sme to zvládli. Hoci sme v prvom polčase inkasovali gól, naďalej sme plánovali hrať pokojne. Nechceli sme začať brániť, mohlo by sa nám to vypomstiť. Trpezlivo sme čakali a vyrovnávajúci gól zaslúžene prišiel. Klobúk dole pred všetkými."

 

Martin Mikovič, autor gólu Spartaka (zdroj: RTVS): "Zápas bol náročný. Dostali sme sa trošku pod tlak a inkasovali gól. Cez polčas sme si povedali, že musíme začať lepšie behať a kombinovať. Našťastie sme dali gól aj my a remíza 1:1 nás posunula ďalej."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies