EL: Spartak nestačil v Istanbule na Škrtelov Fenerbahce, hrdinom duelu sa stal Slimani

NETKY.SK • 4 Október 2018, 21:18 • 2 min
EL: Spartak nestačil v Istanbule na Škrtelov Fenerbahce, hrdinom duelu sa stal Slimani

ISTANBUL - Futbalisti FC Spartak Trnava neuspeli na pôde tureckého SK Fenerbahce Istanbul vo štvrtkovom stretnutí 2. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 a prehrali 0:2. Fenerbahce využilo svoju hernú prevahu v 52. min, keď azda jediné zaváhanie brankára Martina Chudého a nedôslednosť defenzívy slovenského šampióna potrestal Islam Slimani.

slovakia

left justify in out

Alžírsky útočník sa presadil aj v 69. min a hlavičkou spečatil dvojgólový triumf tureckého vicemajstra. V drese domáceho tímu odohral celé stretnutie kapitán reprezentácie SR Martin Škrtel.
 

Spartak aj Fenerbahce majú po dvoch odohraných stretnutiach na konte tri body, zverenci holandského trénera Phillipa Cocuho sú v tabuľke D-skupiny na druhom mieste vďaka lepšiemu skóre. Trnava najbližšie nastúpi v Európskej lige UEFA vo štvrtok 25. októbra na Štadióne Antona Malatinského proti chorvátskemu Dinamu Záhreb.

Európska liga UEFA 2018/2019 - D-skupina - 2. kolo - štvrtok:

SK Fenerbahce Istanbul (Tur.) - FC Spartak Trnava (SR) 2:0 (0:0)
Góly: 52. a 69. Slimani, ŽK: 70. M. Frey, 73. A. Ayew, 79. Valbuena - 80. Čanturišvili, rozhodovali: Welz - Foltyn, Häcker (všetci Nem.)

Zostavy:
Fenerbahce Istanbul: Harun Tekin - Isla, Škrtel, Neustädter, Hasan Ali Kaldirim - D. Reyes (76. Köybasi), Jailson - A. Ayew (75. Valbuena), Elmas, M. Frey - Slimani (88. Mehmet Topal)
Spartak Trnava: Chudý - A. Kadlec, Martin Tóth (67. Hladík), Godál, Oravec - Jirka (82. Miesenböck), Greššák, J. Rada, Grendel (68. Ghorbani) - Čanturišvili - Marek Bakoš


Radoslav Látal (tréner Trnavy): "Prehrali sme, no paradoxne, prvý polčas bol z našej strany horší. V druhom polčase sme urobili dve chyby. Pred druhým inkasovaným gólom sme mali takú šancu, možno pološancu, a z protiútoku sme dostali gól. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Chlapci ten zápas ´odmakali´. Ideme ďalej. V priebehu zápasu sme postupne prešli na troch obrancov, začali sme viac hrať a kombinovať. Nemali sme vyloženú šancu, ale boli tam nejaké ´závary´ a myslím si, že koncovka duelu nebola z našej strany až taká zlá. Pre hráčov to bola veľká skúsenosť. Máme na čom stavať. Nemyslím si, že sme outsider tejto skupiny, máme tri body, najbližšie hráme doma a uvidíme, čo bude ďalej."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies